Gartner actualiseert model voor World Class CHRO – focus blijft bevorderen bedrijfsresultaat

Onlangs heeft onderzoek- en adviesbureau gartner een nieuwe versie van het Model of a World-Class CHRO uit 2017 uitgebracht. Het oorspronkelijke model was bedoeld om een ideaaltype van de CHRO te schetsen.

Het veranderende zakelijke landschap heeft ertoe geleid dat de CHRO Global Leadership Board, samen met andere HR-leiders en het Gartner-onderzoeksteam, een aanvullend hoofdstuk met richtlijnen voor de CHRO van wereldklasse heeft toegevoegd aan het model.

‘Chapter 2’

Dit nieuwe hoofdstuk, ‘Chapter 2’, weerspiegelt volgens Gartner zelf ‘de dynamiek van de steeds veranderende HR-functie’ en ‘de evoluerende trends van de postpandemische, posthybride wereld, terwijl het de kracht van het oorspronkelijke model behoudt als structuur om CHRO’s te helpen uit te blinken in hun rol’.

Het belangrijkste onderdeel van dit nieuwe hoofdstuk is een Trend Watchlist, waarmee CHRO’s kunnen anticiperen op belangrijke trends. Het doel van een CHRO van wereldklasse – het bevorderen van de bedrijfsresultaten – blijft behouden.

Geïnteresseerden kunnen een eerder opgenomen webinar volgen dat een overzicht van het vernieuwde model biedt en hoe het kan worden ingezet.