Gemmie Hermens naar ISS Facility Services

Van de fashion retail naar de facilitaire dienstverlening: Gemmie Hermens is gestart als director People & Culture bij ISS Facility Services.

Hermens is op 1 augustus aangetreden in haar nieuwe rol bij ISS Facility Services. Daarvoor heeft zij vijf jaar als HR-directeur binnen de fashion retail gewerkt. Ook was zij tien jaar lang bij Telegraaf Media Groep werkzaam als Vice President Human Resources.

De afgestudeerde arbeidsjurist heeft een ruime en gevarieerde ervaring in verschillende beleidsfuncties en leidinggevende HR-functies. Ook vervult zij toezichthoudende rollen als lid van de raad van toezicht van publieke omroep BNNVARA en het pensioenfonds Volopensioen.

Nieuwe koers

De kersverse director People & Culture gaat aan de slag in een organisatie die in de afgelopen tijd een nieuwe koers is gaan varen. Zo ging de schoonmaakportefeuille met circa 70 opdrachtgevers vorig jaar naar CSU. Daardoor traden 2200 werknemers van ISS Facility Services daar in dienst.

De organisatie richt zich sindsdien volledig op grote landelijke en internationale klanten. Die kunnen ISS Facility Services inschakelen voor integrale facilitaire dienstverlening. Die dienstverlening omvat meerdere services als catering, schoonmaak, receptiediensten en technische services.

Serviceorganisatie

De director People & Culture zal een rol spelen binnen deze strategie. Hermens: “Ik kijk ernaar uit om samen met het team de rol van HR als business partner voor staf en operatie nog nadrukkelijker in te vullen bij een bedrijf dat de ambitie heeft om de beste serviceorganisatie van Nederland te worden.”

Hermens over haar kijk op HR: “In ons werk gaat het om ‘kracht en niet om macht’. Door kwaliteit te leveren, kun je het verschil maken, niet door het af te dwingen.” Ze noemt zich overigens nadrukkelijk geen HR-directeur, want “people staan centraal bij ISS”, verwijzend naar haar functienaam.

Bron: ISS Facility Services