Haal het beste uit je brein

Stoelyoga Nederland komt met een nieuwe, gecombineerde aanpak om de werksfeer, de gezondheid en de arbeidsproductiviteit te bevorderen.

Steeds meer studies bevestigen wat elke HR-manager al uit eigen ervaring weet: werkstress neemt toe, met vervelende gevolgen voor de werksfeer, de productiviteit en het ziekteverzuim. Veel onderzoekers leggen een verband tussen de toegenomen werkstress en de moderne manier van werken. Het ‘moderne’ werken Zo is multitasken, het voortdurend switchen van bezigheden, gemeengoed geworden.

In de praktijk blijkt dit een flinke aanslag op de concentratie, productiviteit, creativiteit en efficiency. Dat geldt ook voor een andere trend: de wens om voortdurend online bereikbaar te zijn. Vooral de alom aanwezige smartphone leidt af, hindert collega’s bij hun werk en verstoort vergaderingen.

Meer energie over

Om deze oorzaken van werkstress aan te pakken, is er nu de campagne ‘Ssst… haal het beste uit je brein’. De campagne bestaat uit een interne, multimediale bewustwordingscampagne, plus een wekelijkse cursus ‘stoelyoga op de werkvloer’. “Met de betere werkmethodiek en stoelyoga in de lunchpauze krijg je meer gedaan én heb je aan het eind van de werkdag meer energie over”, zegt initiatiefnemer Paula Jap Tjong, trainer stressmanagement en yogadocent.

Waardevolle break

Stoelyoga is bij uitstek geschikt om tussen de bedrijven door te ontspannen en op te laden. Deze vorm van yoga geeft het brein de rust die het nodig heeft voor nóg een dagdeel concentratie en creativiteit. Voor training of seminar Yoga op de stoel vormt ook een waardevolle break tijdens een heidag, seminar of training; een goede manier om de positieve effecten eens uit te proberen.