Hein Knaapen lid Raad van Commissarissen Wehkamp

Wehkamp versterkt de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur met respectievelijk Hein Knaapen, Frank van Valderen (CFO) en Anneke Keller (CTO).

Wehkamp is verheugd dat Hein Knaapen in oktober 2020 toetreedt tot de RvC en dat Frank van Valderen en Anneke Keller in januari 2021 aantreden als Chief Financial Officer en Chief Technology Officer. 

Graham Harris, CEO Wehkamp: “De komst van Hein Knaapen, Frank van Valderen en Anneke Keller is een belangrijke stap voor de toekomstige ontwikkeling van Wehkamp. Met het aantrekken van deze ervaren talenten kan Wehkamp nog beter invulling geven aan haar ambitie om online de eerste keuze te zijn voor Nederlandse gezinnen. Door de meest inspirerende online winkel voor mode en wonen in Nederland te zijn, met de juiste assortimentssamenstelling.”

Ervaren bestuurder

Hein Knaapen is een zeer ervaren bestuurder. Van 2012 tot 2019 was hij Chief HR Officer bij ING Groep waar hij leidinggaf aan 1.100 fulltime professionals in 45 landen. Daarvoor was hij Group HR Director bij KPN en vervulde hij diverse managementfuncties bij Unilever. Op dit moment is Hein Knaapen lid van de Raad van Commissarissen van Coca-Cola Enterprises Europe.

Bijgedragen aan groei

Frank van Valderen begint in januari 2021 als Chief Financial Officer (CFO) bij Wehkamp. Momenteel is hij de Finance Director van Zalando’s Fashion Store in Berlijn waar hij in de afgelopen jaren heeft bijgedragen aan de sterke groei van het bedrijf. Daarvoor was Frank van Valderen werkzaam als Finance Director en Director Mergers & Acquisitions bij Philips. Frank van Valderen volgt Blake Booysen op die vijf jaar geleden aantrad als CFO van Wehkamp. Blake Booysen was onder andere verantwoordelijk voor het verder versterken van de financiële positie, het creëren van controlesystemen en de herfinanciering van Wehkamp.

Jumbo Tech Campus

Tegelijkertijd begint Anneke Keller in januari 2021 als Chief Technology Officer (CTO) bij Wehkamp. Op dit moment is Anneke Keller hoofd van de Jumbo Tech Campus die zij in de afgelopen drie jaar heeft ontwikkeld. Dit team is verantwoordelijk voor de software development van Jumbo en er werken vandaag de dag meer dan 350 mensen. Daarvoor was zij Head of Software Development bij Coolblue.com, VP Software Engineering van TomTom en bekleedde ze diverse functies bij KPN. Anneke Keller zal haar uitgebreide IT-kennis inzetten om Wehkamp’s positie op het gebied van e-commerce en informatietechnologie te versterken.