Heineken, Google en Rijksoverheid populaire werkgevers onder studenten

Uit het jaarlijkse onderzoek van marktonderzoeksbureau Universum blijkt dat Heineken, Google en de Rijksoverheid populaire werkgevers onder studenten zijn.

Universum ondervroeg bijna 20.000 studenten aan hogeronderwijsinstellingen (HBO en Universiteit) naar de meest aantrekkelijke werkgevers. Onder studenten die een commerciële of businessstudie volgen is Heineken de populairste werkgever. KLM, vorig jaar nog de populairste, staat nu op de tweede plaats. Het ereschavot wordt gecompleteerd door Google. De Amerikaanse techgigant is wel de populairste werkgever onder toekomstige ingenieurs, studenten natural sciences en it-studenten. Onder deze studentenpopulatie gevolgd door Apple en Philips.
Onder studenten sociale wetenschappen is de Rijksoverheid de populairste werkgever gevolgd door Google, Endemol en KLM. Ook rechtenstudenten zien zichzelf in de toekomst graag aan de slag gaan bij de Rijksoverheid. Op nummer twee en drie onder rechtenstudenten staan Loyens & Loeff en KLM.
 
De studenten konden kiezen uit een lijst met 130 grote werkgevers. Daarnaast hadden zij de gelegenheid om bedrijven te noemen die niet in de lijst voorkwamen. Hierdoor haalden werkgevers als Coolblue, bol.com, European Space Agency/ESTEC en Fokker Technologies de top 100 in sommige categorieen.
Carrièredoelen
Universum onderzocht verder de carrièredoelen van Nederlandse studenten. Een goede balans tussen werk en privéleven wordt door de helft van de studenten genoemd en staat daarmee bovenaan. Daarnaast wil 49 procent van de studenten in een ondernemende, creatieve of innovatieve omgeving werken. Iets meer dan één op de drie geeft aan dat intellectueel uitgedaagd worden een belangrijk carrièredoel is.

Gerelateerde artikelen