Heleen Kuijten benoemd tot managing director human resources APG

Afscheid Heleen Kuijten, Directeur HR Royal Schiphol Group: “Ook ik wil mezelf blijven uitdagen”
Heleen Kuijten start per 1 april 2022 als managing director human resources bij APG Groep NV, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland.

In deze rol zal zij verantwoordelijk zijn voor het HR-beleid en -strategie en de HR-transformatie van APG. Heleen rapporteert rechtstreeks aan Ronald Wuijster, lid van de raad van bestuur en onder meer portefeuillehouder HR.

Heleen Kuijten behaalde een bachelor aan Nijenrode Business University en werkte daarna onder meer in leidinggevende HR-functies bij Vedior, MCI Worldcom, Bruna en Royal Schiphol Group. De afgelopen acht jaar was zij werkzaam als director human resources bij Royal Schiphol Group. Zij is lid van de raad van commissarissen van BDO en Otto Workforce. 

Ronald Wuijster, lid raad van bestuur APG: “Ik ben zeer verheugd dat Heleen met haar gevarieerde en rijke ervaring leiding zal gaan geven aan de HR-discipline van APG. We staan in Nederland en als APG voor de grootste pensioenhervorming ooit. In deze transitie zijn de kennis en kunde van onze mensen cruciaal. Zij maken in de manier waarop ze werken en samenwerken absoluut het verschil. Een sociaal, mens- en ontwikkelgericht HRbeleid is daarvoor niet alleen voorwaardenscheppend, maar ook inspirerend. Daarom ben ik blij dat we iemand van het kaliber van Heleen aan ons kunnen binden. Ik zie uit naar de samenwerking met haar.” 

Over APG

Als grootste pensioenuitvoerder van Nederland verzorgt APG het pensioen voor 4,7 miljoen deelnemers. APG verzorgt bestuursadvisering, vermogensbeheer, pensioenadministratie, pensioencommunicatie en werkgeversdiensten. We werken voor pensioenfondsen en werkgevers in de sectoren onderwijs, overheid, bouw, schoonmaak, woningcorporaties, sociale werkvoorziening, medisch specialisten en architectenbureaus. APG beheert ca. 620 miljard euro (januari 2022) pensioenvermogen. Met ongeveer 3.000 medewerkers werken wij vanuit Heerlen, Amsterdam, Brussel, New York, Hongkong, Shanghai en Beijing.