Elon Musk ‘selecteert’ aspirant-topmanagers: snoeiharde kritiek en pijnlijk lange stiltes

Walter Isaacson, de biograaf van Elon Musk, heeft ontdekt hoe de techmiljardair hij topmanagers selecteert voor zijn bedrijven.

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, gebruikt een aantal trucs om mensen te testen. En die kunnen voor de betrokkenen behoorlijk ontregelend zijn, blijkt uit een nieuwe biografie van de miljardair.

De Amerikaanse auteur Walter Isaacson heeft een biografie geschreven over techmiljardair Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX. Isaacson heeft Musk drie jaar lang gevolgd. Zoals te lezen valt in een artikel op Business Insider, heeft hij ontdekt hoe hij topmanagers selecteert voor zijn bedrijven.

Musk gebruikt geen checklist, maar test mensen op verschillende manieren. Hij laat lange stiltes vallen om te zien hoe ze reageren en om informatie te verwerken. Hij geeft snoeiharde kritiek om te zien of ze daarvan kunnen leren en verbeteren. Hij zoekt ook contact met werknemers op lagere niveaus om jonge talenten te spotten.

Lange stiltes en snoeiharde kritiek

Musk is erg betrokken bij alle details van zijn bedrijven en wil altijd persoonlijk goedkeuring geven bij het aannemen van nieuwe werknemers. Hij heeft een speciaal soort intuïtie om te bepalen wie echt competent is.

Isaacson beschrijft Musk als een geniale ingenieur, maar ook als iemand die niet erg empathisch is. Hij bewondert Musk voor zijn visie en ambitie, maar bekritiseert hem ook voor zijn arrogantie en ongeduld. De biografie van Isaacson over Elon Musk verschijnt in september.

Gerelateerde artikelen