HR Unicorn Deel vereenvoudigt wereldwijde HR met nieuw full- stack HR platform

HR Unicorn Deel vereenvoudigt wereldwijde HR met nieuw full- stack HR platform
Deel, het HR platform voor internationale teams, kondigt de lancering aan van Deel HR, Deel Engage en US Payroll. Hierdoor wordt het voor het eerst mogelijk om wereldwijd werknemers aan te nemen, te beheren en te betalen vanuit één platform. 

Tegelijkertijd met de lancering van deze nieuwe tool kondigt Deel ook officieel $295 miljoen ARR aan, waardoor Deel nu gewaardeerd is op $12 miljard. De Unicorn-status van Deel benadrukt hiermee ook hun vooruitgang richting het creëren van een wereld waar de mogelijkheid tot werken op afstand wordt vergemakkelijkt.

“Deel is niet langer alleen een internationaal payroll en compliance bedrijf dat wereldwijde aanwerving mogelijk maakt, maar een volledige HR-oplossing die elk aspect van het beheer van een wereldwijd team vereenvoudigd, van cultuur en onboarding tot lokale payroll en compliance”, aldus Dennis Valkema, Benelux Leader van Deel.

Het is geen geheim dat de arbeidsmarkt de afgelopen jaren flink is veranderd. Niet alleen Covid, maar ook de opkomst van nieuwe project management tools en de huidige arbeidskrapte, hebben de landsgrenzen van de arbeidsmarkt doorbroken. Tot nu toe heeft geen enkele HR-leverancier een alles-ineen platform kunnen aanbieden. De meeste bedrijven gebruiken minimaal 16 verschillende tools om hun (internationale) personeelsbestand te beheren, wat tot data silo’s, technische problemen en inconsistente teamervaringen kan leiden.

HRIS systeem

Deel HR omvat een nieuw Human Resources Information System (HRIS). Dit is het eerste wereldwijde HRIS systeem dat bedrijven in staat stelt hun gehele personeelsbestand – lokaal en internationaal – te beheren, van directe werknemers tot vaste werknemers en ZZP’ers. Deel HR zal gratis zijn voor bedrijven met minder dan 200 werknemers. Dit kan ondernemers minstens €20.000 besparen. Hiernaast zal er een set van HR Slack en Microsoft Teams plug-ins verbonden worden met Deel HR om een sterke cultuur op te bouwen binnen internationale teams.

“We hebben de wereldwijde aanwerving ontwricht, en nu zijn we van plan de hele HR-industrie te ontwrichten”, zegt Alex Bouaziz, medeoprichter en CEO van Deel. “Producten die HR radicaal vereenvoudigen brengen ons dichterbij ons doel om miljoenen mensen aan het werk te helpen bij de beste bedrijven ter wereld.”

Deel sloot 2022 af met $295 miljoen jaarlijkse terugkerende omzet (ARR), wat aan het einde van 2021 nog $57 miljoen was. Deel bevestigde ook dat het sinds september 2022 EBITDA- positief is. Met nieuwe investeringen van Emerson Collective en deelname van bestaande investeerders, is Deel nu gewaardeerd op $12 miljard. Recentelijk is Deel o.a. ook uitgebreid naar de gehele Benelux en heeft al meer dan 15.000 internationale bedrijven geholpen de overstap te maken, zoals Subway, Klarna, Wetransfer en Lightyear.

Over Deel
Deel is het alles-in-1 HR-platform voor internationale en lokale teams. Het helpt bedrijven elk aspect van het managen van hun internationaal personeelsbestand te vereenvoudigen, van cultuur en onboarding tot lokale payroll en compliance. Deel werkt in meer dan 150 landen voor ZZP’ers en vaste werknemers volledig compliant en volgens lokale wetgeving. Het opzetten duurt slechts enkele minuten. Ga voor meer informatie naar Deel.com