CHRO Top 100

Wie zijn de CHRO’s met de meeste impact in Nederland? CHRO Community selecteerde er 100 op basis van organisatiegrootte en zichtbaarheid van de hoogst hoogst HR-verantwoordelijke.

Laatste update: 06-12-2019

Ronan Cassidy – Shell
Gedurende zijn gehele loopbaan is hij werkzaam geweest bij Shell, waar hij in 2016 werd benoemd tot Chief Human Resources en Corporate Officer. Daarvoor vervulde de Brit verschillende HR-rollen binnen Shell.

Daniël Springer – Coolblue
Een HR-achtergrond heeft Daniël Springer niet. Wel veel ervaring met het voorbereiden van bedrijven op de toekomst. Sinds 2017 doet hij dat bij Coolblue, en dan gericht op de ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers. Zijn doel: samen met zijn team alle Coolblue’ers in Nederland en België een glimlach bezorgen. Inmiddels doet hij dit samen met een team van 100 collega’s voor zo’n 4.000 Coolblue’ers. Per maand ontvangt het e-commerce-bedrijf zo’n 5.000 sollicitaties.

Ineke Beukers – Vitol Holding
Sinds 2012 is Ineke Beukers HR Officer bij Vitol Holding en daarvoor vanaf 2001 bij het bedrijf werkzaam in verschillende rollen. Voordat Beukers bij Vitol Holding aan de slag ging, was zij Executive Assistant bij Leydsche Oranje Nassau Beheer.

Abbe Luersman – Ahold Delhaize
Abbe Luersman is Chief Human Resources Officer bij Ahold Delhaize en winnaar van de CHRO of the Year Award 2018. “We geloven dat iedereen van Ahold Delhaize drie dingen mag verwachten: eat well, save time and live better. Ons doel vraagt ons elke dag te zien als een nieuw begin, een kans om onszelf opnieuw uit te vinden. Of het nu gaat om onze collega’s, klanten of de gemeenschappen waarin we actief zijn, nu en in de toekomst, we nodigen iedereen uit met onze purpose.”

Carla Mahieu – AEGON
De passie voor het HR-vak en haar daadkracht zijn terug te zien in de vele veranderingen die zij de afgelopen jaren doorvoerde bij Aegon. Het zwaartepunt ligt voor de global head HR bij het opleiden van mensen. Zo investeert Aegon actief in financiële talenten die deskundig zijn op het gebied van big data en analytics. “Wij zijn natuurlijk al een bedrijf met veel kwantitatief gefocuste mensen. We hebben hier veel mensen met een achtergrond in wiskunde, natuurkunde of actuariële wetenschappen. Vandaar dat big data en analytics bij ons zo veel nadruk krijgen.”

Leena Nair – Unilever
Leena Nair is de eerste vrouwelijke en de jongste CHRO ooit binnen Unilever. Nair in een interview met CHRO.nl: “Ik ben me ervan bewust hoe groot de impact kan zijn als ik het níet goed zou doen. Ik ga daar mee om door het centraal te stellen van purpose in mijn carrière. Mijn doel is óók een miljoen vrouwen te inspireren.”

Hein Knaapen – ING
Tot voor kort was Hein Knaapen CHRO van ING, en in 2017 genomineerde voor de CHRO of the Year-verkiezing van de CHRO Community. “HR is pas echt van strategische waarde wanneer zij zich volledig toelegt op enkele prioriteiten. Dat betekent niet alleen méér aandacht naar deze prioriteiten verleggen, maar vooral ook stoppen met andere, minder relevante activiteiten. Keuzes maken dus.”

Elly Ploumen – Achmea
Elly Ploumen is HR-directeur bij verzekeraar Achmea. In een interview met chro.nl in 2015 vertelde de CHRO over haar plan voor de periode tot en met 2020. “Dit is opgesteld rond drie belangrijke trends: technologische ontwikkeling, verandering van de arbeidsmarkt en verandering van klantgedrag. Bij ieder van deze ontwikkelingen staat de vraag “hoe raakt dit ons bedrijf?” centraal.” 

Chris van Steenbergen – Heineken
Kwaliteit, respect, trots zijn de uitgangspunten die voor iedereen gelden bij Heineken stelt Chris van Steenbergen, CHRO van Heineken. Hij is ervan overtuigd dat deze waarden aanwezig zijn bij alle landen waarin Heineken actief is. “Ik denk niet dat we één uniforme cultuur hebben. We zijn als bedrijf sterk organisch gegroeid en hebben in de laatste 10 jaar flink wat acquisities gedaan van verschillende bedrijven met uiteenkopende merken. (…) Maar er is wel degelijk een Heineken-gevoel dat zich haast laat omschrijven als een familiegevoel.” 

Janine Vos – Rabobank Group
De winnaar van de CHRO of the Year Award in 2017  kijkt 10 jaar vooruit: “Vaak werkt het ook zo, je overschat de wereld over één jaar en onderschat de wereld over tien jaar. Daarom kijk ik met mijn team altijd naar die wereld over een jaar of tien en dan rekenen we terug. Wat moet er nu gebeuren om daar uiteindelijk te komen? Verder kijken dan die tien jaar heeft weinig zin”, aldus Vos op Banken.nl. “Er heerst bij banken een angst om fouten te maken Dat vind ik ook wel te verklaren vanuit het verleden. Veel banken zijn op de vingers getikt.” De CHRO is groot voorstander van ‘fuck up’-sessies, waarin medewerkers – inclusief Vos zelf – vertellen over hun fouten en wat ze daarvan hebben geleerd.

Gert-Jan Meppelink – ABN Amro
Als CHRO van ABN AMRO was Gert-Jan Meppelink tot 1 augustus 2019 verantwoordelijk voor HR, transformation en communications. Meppelink is vooral bezig geweest met het ontwikkelen van de nieuwe topstructuur op het vlak van leiderschap en cultuur in 2017. Tot 1 juli is hij adviseur van het executive committee. 

Jaap de Vries – SHV
Jaap de Vries is sinds twee jaar eindverantwoordelijk voor HR binnen SHV. Daarvoor was hij negen jaar lang CHRO bij FrieslandCampina. Volgens De Vries draagt HR er bij FrieslandCampina actief aan bij om een snellere en effectievere organisatie te worden. “De HR-strategie is gericht op drie elementen: engagement, talent en change. HR draagt eraan bij dat iedereen de bedrijfsstrategie kent, maar zorgt er ook voor dat medewerkers weten hoe ze hun waarde kunnen toevoegen, vakinhoudelijk en als persoon.”

Jos Schut – Randstad
Jos Schut is sinds 2016 CHRO van Randstad. “Wij communiceren uiterst helder, ook over strategische keuzes die we maken. Van dat traditionele, jaarlijkse functioneringsgesprek zijn we afgestapt. Nu beoordelen we hoogfrequent middels great conservations. Wat gaat goed, wat kan beter, wat is de ambitie, wat halen we uit je, waar gaan we naartoe?” Zijn manier leiderschap beschrijft hij als ‘inclusief, iedereen een kans geven, delen van visie, samenwerken’.” 

Marten Booisma – AkzoNobel
Na HR-functies bij Shell, Unilever en Ahold, vertrok Marten Booisma in 2013 naar AkzoNobel. Daar werd hij als Chief Human Resources Officer lid van de Raad van Bestuur. Hij is vaardig in innoveren binnen organisaties en het smeden van teams. Zijn goede leiderschapskwaliteiten dragen daaraan bij.

Christian Dahl – BCD Group
Christian Dahl is sinds 2011 in functie bij BCD Group als CHRO. Dahl behaalde succes voor het bedrijf met de uitvoering van het 'confident self initiative'. Dit initiatief in talentmanagement leert de werknemers van BCD 'het geheim van succes' door zichzelf beter te ontwikkelen binnen de organisatie.

Ronald de Jong – Philips Electronics
CHRO Ronald de Jong, naar eigen zeggen Philips-man in hart en nieren: “Specifieke capabilities, skills, competenties opbouwen, zodat je ook morgen succesvol bent. De meest veelbelovende mensen binnenhalen en binnenhouden. Daar gaat het in deze war on talent om,” zegt hij in CHRO Magazine. “Onze doelstelling is om tot 2030 ieder jaar het leven van drie miljard mensen te verbeteren. En zo’n vierhonderd miljoen wereldburgers toegang tot gezondheidszorg te bieden, mensen die dat nog niet hebben. Dat spreekt veel potentiële Philips-werknemers op de arbeidsmarkt aan, hoe verhit die ook is.”

Benno Siegert – Coöperatie VGZ
“Onze mensen werken hier omdat ze willen bijdragen aan een gezonder Nederland. De integratie van Human Resources en Facility Management-dienstverlening helpt talent aantrekken. Een spraakmakend kantoor waar je graag binnenloopt, draagt hier zeker aan bij,” zegt Benno Siegert tegen chro.nl. Bij VGZ vinden ze de werkomgeving belangrijk. Daarom zijn Human Resource Management en Facility Management bij ’s lands op één na grootste zorgverzekeraar al een tijd samengevoegd tot Human Facility Management (HFM). En dat wordt binnenkort People & Experience. Omdat het om de totale beleving gaat die mensen ervaren bij werken en ontmoeten bij VGZ. 

Aart Slagt – KLM
“Als we klantgericht, innovatief en efficiënt willen zijn dan zal de communicatie tussen medewerker en leidinggevende zo direct mogelijk moeten plaatsvinden,” aldus Aart Slagt, HR-directeur bij KLM, over de reorganisatie binnen de luchtvaartmaatschappij. Slagt is sinds bijna twee decennia in dienst bij KLM, sinds 2013 in de functie van Executive Vice President HR & Industrial Relations.

Barbara Snijder – CZ
Barbara Snijder merkt in haar functie als HRM-directeur van CZ op dat mensen zich als medewerker steeds vaker maatschappelijk betrokken willen voelen. De zorg is daarvoor bij uitstek een geschikte sector. Binnen CZ focust zij zich zowel op het macro- als het microniveau van de organisatie. Snijder vindt het belangrijk de medewerkers van CZ te stimuleren en hun talenten duurzaam in te zetten.

Judith Wiese – Koninklijke DSM
Judith Wiese is de kersverse CHRO van DSM. Voordat zij in januari 2018 werd aangesteld in haar huidige functie was zij Vice President People & Organisation Corporate bij Mars waar zij vanaf 1998 werkte. Wiese heeft haar MBA in HR en Economie behaald aan de Universiteit van Duisburg in Duitsland. 

Bianca Willems – NXP
Bianca Willems is sinds 2013 HR-directeur Nederland bij halfgeleidersproducent NXP Semiconductors. Het bedrijf behoort tot de meest innovatieve ter wereld. “Die positie kunnen we alleen behouden door continu in innovatie te investeren. Innovatie is ons bestaansrecht,” vertelt Willems in een interview. De meest essentiële verantwoordelijkheid van HR is da nook om bij te dragen aan de innovatiekracht van NXP door technnisch talent te werven en te binden.

Tjahny Bercx – LeasePlan Corporation
Als organisatiepsycholoog begon Tjahny Bercx zijn loopbaan bij de Nederlandse marine, waar hij onder andere projectleider was van het departement gezondheid, welzijn en veiligheid. Hij vervolgde zijn carrière bij KLM als VP HR IT en Corporate. Vanaf 2005 werkt hij bij Leaseplan. Na een aantal jaren als SCVP HR, legal & compliance, werd hij President en CEO van de LeasePlan-bedrijven in Brazilië en leidde daarna Leaseplan in Mexico als CEO. Na zijn terugkomst naar het hoofdkantoor ondersteunt hij als CHRO de digitale transformatie.

Sven van de Wynkele – BAM
CHRO Sven van de Wynkele heeft veel ervaring in de technische wereld; hij begon zijn loopbaan bij General Electrics, waar hij zes jaar heeft gewerkt. In 2008 stapte hij over naar Philips, waar hij verschillende HR-functies heeft vervuld, als laatste SVP Head of HR Philips TV. In 2012 werd Van de Wynkele benoemd tot CHRO van TP Vision, een internationale fabrikant van televisietoestellen. In augustus 2018 ging de CHRO van start bij BAM.

Hilde Garssen – KPN
Sinds 2018 is Hilde Garssen Chief People Officer en lid van de raad van bestuur bij KPN. Daarvoor was zij werkzaam bij ABN AMRO in verschillende functies, als laatste Senior Managing Director Business Services. 

Charles Amkreutz – Pon Holdings
Charles Amkreutz is sinds 2004 werkzaam bij Pon Holdings en trad in 2015 aan als HR-directeur van de grootste Nederlandse auto-importeur. Volgens zijn collega's beschikt Amkreutz over de vaardigheid om processen zowel op macro- als op microniveau te kunnen bekijken. Mede hierdoor is hij sterk in procesverbetering.

Geraldine Fraser – FrieslandCampina
Geraldine Fraser is sinds 2017 CHRO bij FrieslandCampina. In haar functie als HR-directeur is zij verantwoordelijk voor de organisatiestrategie binnen FrieslandCampina. Fraser heeft veel ervaring in het buitenland opgedaan, in onder andere Singapore en Londen. De strategie van FrieslandCampina: our purpose, our plan reikt van de boer tot de werknemers van het zuivelbedrijf. Zij worden continu uitgedaagd om te verbeteren.

Harry de Vos – ASML
Harry de Vos is sinds 2007 Senior VP Human Resources bij ASML. Daarvoor werkte hij vijf jaar lang bij Electrolux Home Products, waarvan drie jaar in een vergelijkbare functie. De Vos volgde zijn opleiding aan de HTS in Eindhoven.

Mark van Bijsterveld – Signify
Van Bijsterveld is sinds 2018 CHRO van Signify (voorheen Philips Lighting). Hij heeft veel ervaring in onder meer culturele transformaties, M&A, leiderschap en talentontwikkeling. Van Bijsterveld heeft een PhD in Business Studies van de Radboud Universiteit. Naast zijn functie als CHRO is de topman ook lid van de adviesraad van Business Administration aan de Radboud Universiteit.

Dailah Nihot – NN Group
“Als bedrijf zijn we onderdeel van de samenleving, en traditionele rolverdelingen kunnen we alleen samen veranderen. Binnen NN maken we stappen door het voor al onze collega’s makkelijker te maken om privé en werk te combineren. Bijvoorbeeld door flexibele werktijden, het introduceren van vaderschapsverlof en het creëren van een werkomgeving waar je kunt zijn wie je bent”, vertelt Dailah Nihot tegen amweb.nl. De topvrouw is sinds 2018 Chief Organisation & Corporate Relations van NN Group.

Paul Stevens – Menzis
Paul Stevens is sinds 2015 manager P&O bij Menzis. Hij is zijn hele carrière al werkzaam in de gezondheidszorg en vindt het belangrijk dat werknemers bezig zijn met hun inzetbaarheid. Nu én in de toekomst. De organisatie investeert daarom veel in ontwikkel- en groeimogelijkheden, bijvoorbeeld training ‘on-the-job’, opleidingen en coaching.

Anja Vester-Vos – BNG Bank
Anja Vester-Vos bekleedt de functie van hoofd personeelszaken bij BNG Bank. Centraal binnen het HR-beleid van de bank staan duurzame inzetbaarheid, mobiliteit, diversiteit, verantwoord beloningsbeleid, flexibiliteit en ontwikkeling. 

Daniëlle Wieggers – VolkerWessels
De CHRO van VolkerWessels trad in juni 2019 in dienst bij het bouwbedrijf. Wieggers was meer dan elf jaar werkzaam bij VolkerRail als manager P&O en Directeur HR voordat zij naar het moederbedrijf vertrok.

Alrik Boonstra – Jumbo Group
Alrik Boonstra werd deze zomer HR-directeur van Jumbo. Hij maakte hiermee een overstap vanuit de consultancybranche, waarin hij bijna twaalf jaar werkzaam is geweest – het meest recent als Managing Director Nederland en EMEA Consumer Lead voor Korn Ferry Hay Group. Bij Jumbo ging hij naar “de andere kant van de tafel,” zoals hij zelf zegt.

Yolanda Verdonk-van Lokven – Nederlandse Spoorwegen
“Ik wil leiding geven zoals ik zelf ook geleid zou willen worden.” Yolanda Verdonk, directeur HR en Organisatieontwikkeling Nederlandse Spoorwegen (NS), heeft een kristalhelder beeld over leiderschap. “Ik ben heel duidelijk in wat ik van mensen verwacht”, zegt ze. “Ik geef vertrouwen, kijk niet voordurend over de schouder mee. Verder wil ik dat mensen de ruimte hebben om aan te geven wat ze lastig vinden, wat ze anders zouden willen. Autonomie binnen bepaalde kaders. Vertellen wat goed ging, wat beter, nóg beter kan. Dat streef ik na. Omgekeerd ook voorbeeldgedrag van míjn kant. 'Nu zeg ík wat ik fout heb gedan.' Dat is de HR-formule die voor mij het beste werkt.” Al 31 jaar werkt ze bij de Nederlandse Spoorwegen, sinds ze haar studie geschiedenis afrondde. Ze vervulde een hele reeks functies bij NS, van operationeel en finance tot – nu dus – HR. Lees ook het volledige interview met Yolanda Verdonk 'HR-directeur NS: ‘Een IT-bedrijf pur sang''. 

Roy Paalman – VION Food Group
“De belangrijkste les die wij als organisatie hebben geleerd, is te kijken naar wat iemand nog wel kan in plaats van alle aandacht te richten op wat niet meer kan,” vertelt Paalman in een interview met Business Health Support. In het kader van verzuim is preventie erg belangrijk, vindt de CHRO. Op individueel niveau kijken naar wat een werknemer nodig heeft, resulteert in duurzame inzetbaarheid. 

Joanne Zwueste – Eneco
Joanne Zwueste werd in 2016 directeur HR van Eneco Groep. Eerder was ze werkzaam als Group HR Director bij Van Gansewinkel. Daarvoor werkte ze in verschillende senior HR-posities bij onder andere KPN, ING en AXA Verzekeringen.

Maryjo Charbonnier – Wolters Kluwer
De Amerikaanse Maryjo Charbonnier werkt sinds 2015 als CHRO bij Wolters Kluwer. Binnen die functie vertegenwoordigt zij in het executive committee alle personeels- en organisatie-georiënteerde afdelingen. Hiervoor was ze enkele jaren werkzaam bij Broadridge in dezelfde functie.

Veronique Gremmen de Groot – TenneT
Veronique Gremmen is HR directeur bij Tennet. Eerder vervulde zij diverse management- en HR-rollen bij KPN, Conclusion en Office Depot Europe. De focus van Gremmen lag in de afgelopen jaren onder andere op het uitbreiden van Office Depot, haar voormalige werkgever, naar een Europese organisatie. Het bedrijf werd getransformeerd naar een bedrijf met een ‘state of the art e-commerce platform’. Gremmen vertelt CHRO.nl over de ‘need for change’: “onze organisatie heeft te maken met een dalende vraag, onder andere als gevolg van een toenemende concurrentie online.” Samen met haar HR team heeft ze dus moeten beraadslagen over de juiste stappen voor het bedrijf.

Jolanda Sappelli – a.s.r. Nederland
Sinds 2010 is Jolanda Sappelli Directeur HR bij a.s.r. verzekeringen. Hiervoor werkte ze in topfuncties bij onder andere Euronext, de Telegraaf Media Groep en ING. Ze kent zowel de nanciële wereld als de gezondheidszorg en de IT. Sappelli onderschrijft het belang om HR-strategieën te ontwikkelen en succesvol te implementeren als onderdeel van het totale business- plan van een organisatie. “Human Resources moet beter aansluiten op de business,” stelt Sappelli in het eigen magazine van a.s.r..

Nathalie Slechte – Jacobs Douwe Egberts
De Global HR Directeur van Jacobs Douwe Egberts is sinds eind 2018 Nathalie Slechte. De internationaal georiënteerde Slechte heeft de afgelopen twintig jaar bij verschillende multinationals gewerkt. Ook al heeft de CHRO Nederlandse roots, ze is geboren in Engeland. Slechte begon bij het koffie- en theebedrijf als HR directeur van West Europa en werd na een klein jaar HR directeur global operations en Europa. 

Bob van Ierland – PostNL
Bob van Ierland is Group HR Director en lid van het executive committee van PostNL was eerdeer M&A Director van hetzelfde bedrijf. Hij noemt zichzelf 'een high-paced, result-driven general manager'. Van Ierland kijkt vanuit zijn ervaring in de business anders naar HR. “Wij deden succession planning met een horizon van vijf jaar. Maar de ontwikkelingen gaan zo razendsnel, dat een dergelijke exercitie zinloos is. in 2023 zijn functies in onze sector heel anders dan nu. Er komen geheel nieuwe bij, andere zullen compleet verdwijnen. Je kunt beter nadenken hoe je mensen wilt ontwikkelen en langs welke lijnen je hen kan uitdagen. Om het beste uit zichzelf te halen. Eerst de competentie en dan de inhoudt, zeg maar.” Lees ook het volledige interview met Bob van Ierland 'PostNL: HR transformeren in sprints'. 

Tahlvik Leung Lo Hing – Van Wijnen Groep
Sinds 2016 is Tahlvik Leung Lo Hing Hoofd HR van bouwbedrijf Van Wijnen. Volgens Leung Lo Hing ligt de kracht van Van Wijnen in de menselijke maat en de persoonlijke aandacht die het berijf biedt. “Tegelijkertijd heb je de professionaliteit, zekerheid en slagkracht van een goot bedrijf omdat we als netwerkorganisatie opereren,” luidt de overtuiging van Tahlvik.

Jan Anne Schelling – Royal IHC
Sinds eind 2018 bekleedt Jan Anne Schelling de functie van CHRO bij Royal IHC. In die rol richt Schelling zich met name op bedrijfsgroei, talentontwikkeling, operationele efficiëntie en internationalisering. Daarvoor werkte hij bij DSM in diverse functies, onder meer als VP Global Talent Development en VP HR DSM Asia & Regional VP HR. Hij rondde een master Lucht & Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft af en volgde in de VS een Advanced Human Resource Executive Program.

Jeroen Kerkhof – Brunel International
Jeroen Kerkhof is wereldwijd verantwoordelijk voor de HR-strategie van Brunel sinds 2018. Kerkhof is eerder werkzaam geweest bij onder andere ManpowerGroup Nederland en DHL.

Lia Belilos – Arcadis
De Global Director Human Resources trad in 2014 bij Arcadis in dienst. Daarvoor was zij ruim drie jaar CHRO bij KPN. Daarvoor deed Belilos veel internationale ervaring op bij Shell. Zo werkte Belilos onder andere in België, Frankrijk en Luxemburg. Ook vervulde ze ruim tien jaar lang diverse functies voor Shell in Azië. Belilos heeft haar opleidingen in Rotterdam en Reading genoten. Ze had het afgelopen jaar een sterke visie op verbinden en samenwerken en drukt een stempel op de organisatieontwikkeling. Haar ambitie is om die visie te integreren in de cultuur van Arcadis. “Ik probeer mensen wereldwijd te verbinden, zodat we de beste oplossingen kunnen realiseren voor onze klanten. We hebben veel hoogopgeleide kenniswerkers. Als zij hun kennis nog meer gaan delen, worden ze daar niet alleen zelf beter van, ook de organisatie en de samenleving als geheel. Zo ver zijn we nog niet, daarvoor moeten we nog bouwen aan een stukje vertrouwen. Maar daar leg ik wel mijn ambitie neer.” Het het volledige interview met Lia Belilos 'Lia Belilos: ‘HR spreekt nu gezamenlijke taal’'. 

Clemmens van Slingerland – Hunter Douglas
Clemens van Slingerland is sinds 2017 Directeur HR bij Hunter Douglas Europa, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding. Van Slingerland werkt al ruim 20 jaar in het HR-vak. Volgens hem zijn de mensen waar Hunter Douglas mee samenwerkt, verantwoordelijk voor het succes van het bedrijf. Dit betekent dat hij het als de taak van HR ziet om een klimaat te creëren waarin medewerkers worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen, te kunnen groeien en gelukkig te kunnen zijn.

Lodewijk Wijngaard – Boskalis Westminster
Al bijna veertien jaar is Lodewijk Wijngaard werkzaam bij Boskalis Westminster. Sinds 2015 vervult hij de rol van HR-directeur van het bedrijf.

Jeanine de Haas – Hoogwegt Group
Jeanine de Haas is doorgewinterd in de HR binnen de zuivelindustrie. Voordat De Haas bij Hoogwegt aan de slap ging als Global HR directeur, was zij HR directeur bij Arla Foods en HR manager bij Friesland Foods Fresh. De Haas begon haar loopbaan echter niet in de HR, maar als consultant, na het afronden van haar studie business economics aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na acht jaar als consultant werkzaam te zijn gesweest stapte De Haas over naar de HR-wereld en werd hoofd personeelsbeleid bij GVB.

Nico Swart – Coöperatie Agrifirm
Sinds kort is Nico Swart CHRO bij Agrifirm Group, en is in die hoedanigheid lid de raad van bestuur van de onderneming. Swart beschrijft zichzelf als resultaatgericht, energiek, toegewijd, analytisch en een authentieke HR-leider.

Véronique Gremmen-de Groot – TenneT
Véronique Gremmen-de Groot is directeur Human Resources bij netbeheerder TenneT. Eerder vervulde zij diverse management- en HR-rollen bij KPN, Conclusion en Office Depot Europe. De focus van Gremmen-de Groot lag in de afgelopen jaren onder andere op het uitbreiden van Office Depot, haar voormalige werkgever, naar een Europese organisatie. Het bedrijf werd getransformeerd naar een bedrijf met een ‘state of the art e-commerce platform’. Gremmen-de Groot vertelt tegen CHRO.nl over de ‘need for change’: “Deze organisatie heeft te maken met een dalende vraag, onder andere als gevolg van een toenemende concurrentie online.”

Jan Willem Goedknegt – Heerema Group
Open minded, gedreven, energiek en zeer loyaal aan zijn werkgever. Zo omschrijven collega’s Jan Willem Goedknegt, Head of HR bij Heerema group. Goedknegt werkt sinds 2015 bij Heerema. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies bij de Rabobank, was hij een tijdje gemeenteraadslid voor de PvdA om uiteindelijk toch weer terug te keren naar het bedrijfsleven. Tweemaal startte hij een eigen bedrijf: Qualified People en JWT Recruitment. Voor ProRail werkte hij als regiocontroller en voor ABN AMRO als accountmanager. 

Josanne Verdonk – Grandvision (Pearle)
De CHRO is sinds 2015 werkzaam bij Grandvision, waar ze begon als Global Compensation & Benefits Manager en heeft zich in een rap tempo omhoog werkte naar CHRO. Ze beschrijft zichzelf als resultaatgericht, analytisch en sterk in communicatie. Hoewel Verdonk al jaren werkzaam is in de HR-wereld heeft zij een andere achtergrond. Ze studeerde fiscaal recht waarna ze een aantal jaren bij Deloitte werkte als consultant.

John Knoester – Van Oord
John Knoester is Directeur P&O bij familiebedrijf Van Oord en sinds 2014 werkzaam bij de baggeraar. Hij geeft hoog op van zijn werknemers: “We maken graag gebruik van je kijkkunst,” stelt Knoester over zijn medewerkers in het strategische werkplan voor HR. Voordat Knoester begon bij Van Oord, werkte hij bij verschillende andere organisaties in de sector zoals VolkerWessels en Stevin. Bij VolkerWessels werd hij in 2008 HR Director Corporate. Bij Van Oord is hij ook lid van de Werkgeversdelegatie van de CAO-Bouw.

Bernard van Stekelenburg – IMCD Group
HR-directeur van groothandelaar IMCD Group is sinds 2017 Ben van Stekelenburg. Van Stekelenburg stelt dat de essentie van succes, teamwork, talent, leadership, waarden zijn. “Top personen hebben veel vrijheid nodig en de bedrijfswaarden zijn dan de bindende factor”. Voordat Van Stekelenburg bij IMCD aan de slag ging werkte hij voor Associated British Food Agriculture; Groupon; ATAZAR; en daarvoor ruim tien jaar bij Citibank.

Anne Guérin-Moens – SBM Offshore HQDe Belgische Anne Guérin-Moens is inmiddels ruim zes jaar werkzaam bij SBM Offshore. Hiervan is zij zo’n 3 jaar Group HR Director van het bedrijf. Eerder was zij werkzaam bij ALSTOM, de Franse multinational voornamelijk actief in het ontwikkelen van spoorwegmaterieel. Haar collega's omschrijven Guérin-Moens als een hands-on leider met visie. Ze heeft veel kennis van de uitdagingen van de internationale markt, daarbij is zij zeer waardevol in change- en crisis-management.

Jacqueline Touw-Conradi – Sligro Food GroupJacqueline Touw-Conradi is de nieuwe aanwinst van Sligro Food Group. Sinds maart 2019 vervult zij de functie van CHRO binnen het bedrijf. Haar voorlaatste functie wasvan HR-directeur bij Essent. Daar was zij verantwoordelijk voor de transformatie van de organisatie van elektriciteitsleverancier naar energieadviseur. Tevens maakte Essent een grote digitaliseringsslag door: de afdeling klantenservice werd voor een groot deel vervangen door chatbots. “Aan de ene kant zullen er straks dus minder klantenservice-medewerkers zijn, aan de andere kant hebben we content-schrijvers nodig om de chatbots van goede teksten te voorzien. Kortom, workforce-transformatie onder het motto: niet minder, wel anders. We moeten de HR-puzzel van de toekomst oplossen,” zegt Touw-Conradi in een interview met CHRO Magazine.

Jeroen Flier – VDL Groep
Als Hoofd Personeel & Organisatie is Jeroen Flier eindverantwoordelijk voor het medewerkersbeleid bij de Nederlandse bussen- en autoproducent. Zijn stelling: VDL Groep is als familiebedrijf geworteld in de samenleving als geheel en de regio in het bijzonder. Flier is al meer dan 20 jaar hoofd van zijn afdeling. Hij vindt het belangrijk dat mensen die aan de kant staan, zich aanpassen en weer mee gaan doen. Daarbij kijkt Flier in zijn beleid naar wat “mensen wél kunnen in plaats van wat zij niet kunnen.”

Clemens van Slingerland – Hunter Douglas
Clemens van Slingerland is sinds 2017 Directeur Human Resources bij Hunter Douglas Europa, de wereldmarktleider op het gebied van raambekleding. Hij werkt al ruim 20 jaar in het HR-vak. Volgens van Slingerland zijn de mensen waar Hunter Douglas mee samenwerkt, verantwoordelijk voor het succes van het bedrijf. Dit betekent dat hij het als de taak van HR ziet om een klimaat te creëren waarin medewerkers worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen, te kunnen groeien en gelukkig te kunnen zijn.

Annewieke van der Zee – Damen Shipyards Group
De kersverse CHRO van Damen Shipyards Group is Annewieke van der Zee. Zij startte in april in haar functie. De voorlaatste functie van de topvrouw was Global Director HR BU Airports bij Vanderlande. Van der Zee begon haar carrière bij Campina Melkunie. 

Willy Boerema – VanDrie Groep
Vanaf begin 2019 is Willy Boerema Hoofd Personeel & Organisatie bij VanDrie Groep. Haar lijfspreuk: 'Waar een wil is is een weg'. Boerema is gefocust op vooruitgang en prestatiegericht om zo op de toekomst voorbereid te zijn. 

Erwin Hoogeveen – Fugro
Zijn collega's beschrijven Erwin Hoogeveen als een oplossingsgericht persoon, een gedreven en professionele leider van de HR-afdeling. Zijn ervaringen uit het buitenland maken Hoogeveen een aanwinst voor elk bedrijf. Hoogeveen's collega's noemen hem een harde werker, die zich focust op accuraatheid en productiviteit en zeer toegewijd is om ideeën en systemen werkelijkheid te maken.

Isolde Eleveld-Terwel – Koninklijke de Heus
Als CHRO bij het Nederlandse diervoeder- concern Royal De Heus Group is Isolde Eleveld-Terwel verantwoordelijk voor de globale HR-strategie van het bedrijf. Eleveld-Terwel kent een lange loopbaan in HR. Zo begon ze in 1990 als HR-adviseur voor de voormalige Nederlandse uitgever Wegener en vervulde ze daarna verschillende HR-functies bij Reed Business Information, Ballast Nedam, Twente Milieu en Thales. Bij De Heus streeft ze naar een personeelsbeleid dat bedrijfsdoeleinden bereikt en tegelijkertijd bijdraagt aan kennisdeling, talentontwikkeling en creativiteit.

Arjan de Grijs – ForFarmers Group
Arjan de Grijs is Director HR bij veevoederbedrijf ForFarmers. De Grijs begon zijn loopbaan als consultant bij APB, vervolgens werd hij Manager HR. Deze functie heeft hij eerder vervuld bij Eneco en Greif, fabrikant van industriële verpakkingen. Zijn laatste functie bij Greif was Director HR Western Europe and Africa. Verder is hij trainer Strategic Management geweest aan de InHolland Academy. In 2015 trad hij in dienst bij ForFarmers.

Erik Koers – Blokker Holding
Erik Koers is sinds 2018 eindverantwoordelijk voor HR binnen Blokker. Eerder vervulde hij reeds de functie van Hoofd HR Services bij Blokker Holding. Met onder andere de aanstelling van Koers gaat de Holding een nieuwe fase in door zich volledig te focussen op de Blokker-keten. 

Agnes Schrijver – De Volksbank
Sinds een aantal jaren is Agnes Schrijver verantwoordelijk voor het HR-departement van Blokker. Schrijver werkt sinds 2012 als concerndirecteur bij Blokker Holding. Voordat Schrijver terechtkwam bij Blokker is ze onder andere werkzaam geweest bij de Bijenkorf en Ahold als HR-directeur. Daarnaast heeft ze ook kort gewerkt voor Hay Group waar ze de functie van Managing Consultant bekleedde.

Olaf Zonnenberg – Refresco Group
Olaf Zonnenberg is Group Director HR bij Refresco, de Nederlandse sap- en frisdrankbottelaar. Hij draagt hier verantwoordelijkheid om HR-strategieën te vertalen naar de praktijk en zo bij te dragen aan het groeien van het bedrijf. “Als HR-directeur is het van belang dat je de centrale business drivers van de frisdrank-bottelaar weet en hierop kan inspelen in het vormgeven van de HR-strategie,” aldus Zonnenberg.

Richard Bakx – Royal Cosun
Sinds 2012 is Richard Bakx HR Officer van Royal Cosun. Hij is werkzaam bij de coöperatie sinds 2008. Hij begon binnen het bedrijf als HR-medewerker. Eerder is hij werkzaam geweest bij SVZ, een dochterbedrijf van Royal Cosun. 

Arold de Vries – Heijmans
Sinds september 2018 is Arold de Vries HR-directeur van Heijmans. Daarvoor vervulde hij dezelfde functie bij Damen Shipyards en Vopak. Verder is hij onder meer in verschillende functies werkzaam geweest bij Shell. 

Frank Frissen – OCI
Frissen is bijna een decennium in dienst bij OCI Nitrogen als directeur human resources en general affairs. Naast zijn werkzaamheden bij OCI is hij board member bij Chemelot Innovation and Learning Labs, lid van de raad van advies bij MEE Zuid-Limburg en lid van de raad van advies bij MPlooi Foundation.

Raymond van Hattem – Prorail
Raymond van Hattem is sinds 2017 HR-directeur bij ProRail. Voordat hij de spoorwegbeheerder begon, was Van Hattem Head HR Policies and Solutions bij Rabobank. Daar was hij onder andere verantwoordelijk voor het vergroten van diversiteit binnen de bank, het verbeteren van het performancemanagement en het beloningsbeleid.

Marjolein Reijs – Facilicom
Marjolein Reijs is sinds maart 2019 CHRO van Facilicom. Zij vindt het belangrijk dat werknemers de ruimte krijgen. Door het centraal stellen van medewerkers ontstaat een snowball effect: werknemers worden aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid en prestaties, de leidinggevenden zien op hun beurt het effect van deze aanpak.

Nicole Tollenaar – Alliander Groep
Nicole Tollenaar is Directeur HRM bij nutsbedrijf Alliander. Voordat Tollenaar bij Alliander als HR-directeur aan de slag ging, werkte ze onder andere bij ING en a.s.r. op HR-posities. Daarna werkte ze achtereenvolgens bij onder meer USG People, Unique, a.s.r en de Sociale Verzekeringsbank. Bij a.s.r. was ze als interim-CEO verantwoordelijk voor het uitwerken en implementeren van de strategie. Tollenaar studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Marike van Amsterdam – Detailresult Groep (Dirk van den Broek, Dekamarkt)
Marike van Amsterdam is Directeur HR bij supermarkt- combinatie Detailresult Groep. Al na haar afstuderen begon ze bij Dirck III, de slijterij van supermarktketen Dirk van den Broek. Ze vervulde daar functies op de finance-afdeling en salarisadministratie. Vervolgens werkte ze in verschillende functies bij afdelingen van Detailresult voordat ze in juni 2013 Directeur HR van het hele concern werd.

Heleen Kuijten – Schiphol Group
Heleen Kuijten is HR-directeur bij Schiphol Group. Voordat ze hier kwam, was zij onder andere Hoofd P&O bij Bruna en HR-manager bij MCI Worldcom. Sinds 2013 is ze HR-directeur bij Schiphol Group, waar ze eerder al senior HR-manager was. Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema voor haar in 2018. “door die lange diensverbanden hebben wij een verouderde populatie. Gemiddeld 47 jaar, gemiddeld al zestien jaar bij ons. In 2012 hebben we besloten een functie-verblijftijd van vijf tot zeven jaar te hanteren. Dat leidde tot 15 procent mobiliteit. Je creërt zo een andere setting. 'Kom uit die comfort zone'.”

Elsbeth Janmaat – Vopak
Begin 2015 werd Elsbeth Janmaat benoemd tot HR-directeur bij Vopak. Met haar beleid wil Vopak, naast betrokkenheid bij de medewerkers, ook actief bijdragen aan de gemeenschap. Zo doet Vopak mee als mentor aan de Refugee Talent Hub, waarbij talentvolle vluchtelingen worden gematcht met bedrijven.

Maarten Andries – Interfood Holding
Maarten Andries heeft veel ervaring in de bankenwereld. Hij heeft bijna drie jaar bij ING gewerkt en daaropvolgend ruim tiwn jaar bij NN Investment Partners. In 2018 stapte hij over naar zuivelleverancier Interfood Group waar hij Global HR directeur werd.

Paul-Peter Feld – Enexis
Paul-Peter Feld is CHRO bij Enexis en co-auteur van het boek ‘Gedeeld leiderschap’ samen met Jelle Dijkstra, in 2012 uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar. Voor zijn werkgever Enexis staat veel te gebeuren met de energietransitie voor de deur. “Onze mensen meenemen in de energietransitie, dat is één van onze grootste uitdagingen. De ontwikkelingen gaan zo snel dat onze werknemers zich moeten blijven ontwikkelen,” vertelt Feld in een interview met chro.nl. De transitie zal snel gaan, verwacht de CHRO. Dat maakt het bepalen van een strategie lastig. Enexis zet daarom in op duurzame inzetbaarheid, het opleiden van werknemers is daar onderdeel van: “Het leren van nieuwe dingen gaaf maken. Het moet vooral niet gezien worden als een moetje, hoewel het wel noodzakelijk is.” 

Corine Duchenne-Reijnierse – Maxeda DIY
Corine Duchenne is sinds 2016 HR-directeur bij Maxeda DIY. Deze functie is haar eerste HR-functie, Duchenne werkte hiervoor al bijna twintig jaar in nanciële functies. Van die tijd heeft zij meer dan tien jaar bij Mexx gewerkt, waarvan drie jaar in Scandinavië.

Ellen Steenbeek – The Greenery
Sinds september 2018 is Ellen Steenbeek Directeur HR bij internationaal groente- en fruitbedrijf The Greenery. Daarvoor vervulde Steenbeek meerdere nationale en internationale HR-rollen op directieniveau. Waaronder voor Teva Pharmaceuticals en Schouten & Nelissen.

Mariëlle de Macker – Hema
Mariëlle de Macker noemt de HR-professie “uitdagend maar buitengewoon lonend”. Ze is van mening dat HR vandaag de dag een belangrijke rol speelt in organisaties. “Ik denk dat HR op de voorste rij moet staan om te begrijpen wat er gebeurt en dit snel te vertalen naar een bruikbare strategie, te kijken waar kansen liggen en erachter te komen hoe je ze kunt benutten.”

Marleen Baars – Stedin Groep
Marleen Baars heeft een lange loopbaan als inkoper. Ze is begonnen bij Pearle Opticiens, via de Rabobank, ING, KPN, Van Gogh Museum naar Alliander, kwam ze in 2010 bij het Openbaar Ministerie terecht. Daarna stapte ze over naar Nationale Nederlanden, Benefit Inkoopadviesgroep, Philips, het UWV en vervolgens Stedin. Haar huidige baan als Chief People Offcer bij Stedin Group is haar eerste functie in HR. 

Loes van Dalen – Stern Group
Loes van Dalen is HR-directeur bij automotive-concern Stern. Van Dalen werkt al sinds 1996 voor Stern. Tot 2016 was ze bedrijfssecretaris, daarna werd ze benoemd werd tot algemeen HR-directeur. Voordat ze bij Stern terecht kwam was Van Dalen enkele jaren Accountmanager Real Estate bij Amsterdams bedrijfsmakelaardij Boer Hartog Hooft.

Henk-Jan Maas – ONVZ
Sinds 2003 is Henk-Jan Maas eindverantwoordelijk voor HR bij verzekeraar ONVZ, waar hij sinds het voorjaar van 2017 ook het facilitaire bedrijf onder zijn hoede heeft. Maas handelt vanuit de overtuiging dat een duidelijke purpose, inspirerende waarden en een helder kader leiden tot waardecreatie voor klanten.

Alfred Boot – Dura Vermeer Group
Alfred Boot is Directeur HR bij het bouwbedrijf Dura Vermeer. Voordat hij als directeur HR begon bij Dura Vermeer, is hij onder andere werkzaam geweest als projectleider, interim-manager en organisatieadviseur. Hij heeft verschillende functies bekleed bij bedrijven en instellingen als Restoplan en het Gemeenschappelijk administratiekantoor.

Wouter van Tilburg – De Nederlandse Loterij
Wouter van Tilburg is sinds 2016 HR-manager bij De Nederlandse Loterij. Eerder was hij al in dezelfde functie werkzaam bij de Nederlandse Staatsloterij, tot de fusie van Staatsloterij en Lotto in 2016 een feit werd.

Onno Bouman – ANWB
In 2016 werd Onno Bouman benoemd tot HR-directeur bij de ANWB, een organisatie waarvan hij aangaf dat hij deze graag van binnenuit wil leren kennen. Hierbij staat de ontwikkeling van de medewerkers en de organisatie centraal. Bouman heeft een studie rechten afgerond aan de Universiteit van Leiden, en een MBA aan de Rotterdam School of Management.

Frank Boerstra – Intergamma
Frank Boerstra startte zijn loopbaan bij Manpower Uitzendorganisatie, waar hij ruim 13 jaar heeft gewerkt. Vanaf 2000 werkte hij als directeur HRM bij Thomas Cook Nederland om in 2008 bij Pon Holdings te gaan werken. Van 2010 tot en met 2015 gaf hij als VP HRM Europe leiding aan de Europese HR-organisatie. Begin 2016 werd hij benoemd tot directeur personeelsbeleid bij Intergamma BV. 

Arne-Christian van der Tang – TomTom
Arne-Christian van der Tang is SVP Group Human Resources bij TomTom. Belangrijke thema's in zijn werk zijn agile en het creëren meer autonomie voor medewerkers. Van der Tang deed een master public administration aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na zijn studie kwam hij terecht bij Eagle Global Logistics. Na zo’n tien jaar diverse functies te hebben bekleed bij dit bedrijf, werd Van der Tang na de overname door CEVA Logistics Senior Director Human Resources. Vervolgens stapte Van der Tang in 2008 over naar TomTom.

Johan van der Hel – Corbion
Johan van der Hel is sinds 2014 werkzaam als Chief Human Resource Officer bij Corbion. Van der Hel werkte in 2004 bij DSM. Hij begon bij het bedrijf als Executive Development Director en ging in 2006 verder als Vice President Human Resources. Vier jaar later ging Van der Hel in dienst bij Vion Food in een HR-functie, totdat hij bij Corbion in zijn huidige functie als CHRO terechtkwam.

Victor Hettyey – DSW
Victor Hettyey werkt sinds 2003 bij DSW Zorgverzekeraar. Eerder was hij actief in HR-functies voor multinational Johnson Controls en Genzyme Europe B.V., een behandelaar van zeldzame ziekten en MS. Zijn huidige werkgever geldt als grootste van de kleinere Nederlandse zorgverzekeraars.

Frank Keepers – Accell Group
In 2015 werd Frank Keepers benoemd als eerste Group HR Director bij Accell. Bij Accell werkt Keepers aan een ‘busi- ness oriented’ HR-strategie. Voor zijn benoeming bij Accell werkte Keepers onder meer bij Deutsche Telekom, MIH, TNT, Unilever en Apollo Vredestijn. Keepers heeft een master industrial psychology afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Marloes Sengers – APG Group
Marloes Sengers is sinds medio 2018 de CHRO van APG. Het veranderproces dat pensioenuitvoerder APG doormaakt is een van de belangrijkste doelstellingen in haar functie. Verder speelt Sengers een belangrijke rol in het programma The Making of You, waarmee APG de duurzame inzetbaarheid van haar werknemers stimuleert.

Hans van Leeuwen – ADG Dienstengroep (Asito)
Hans van Leeuwen is onder zijn collega's befaamd om de zeepkistsessies. Volgens ingewijden zorgt Van Leeuwen ervoor dat zijn organisatie wat betreft persineelsbeleid grote stappen zet door het persoonlijke commitment en een sterke visie. In hoedanigheid als Directeur Human Resources bij schoonmaakbedrijf Asito pleit Van Leeuwen voor een efficiëntieslag binnen de schoonmaak sector. Lees het volledige interview met Hans van Leeuwen 'Hans van Leeuwen: Inclusie en diversiteit'. 

Debby van 't Hag-Knook – Enviem
De kersverse CHRO van Enviem is sinds medio 2019 Debby van 't Hag-Knook. Door haar collega's wordt ze omschreven als een persoon die van aanpakken houdt, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Gerard Wegh – Coop
Gerard Wegh heeft ruime ervaring in de retailsector en werkt sinds 1998 bij supermarktketen Coop als Hoofd P&O. Daarnaast bekleedt hij al enige jaren verschillende gerelateerde bestuursfuncties, onder andere bij het Sociaal fonds Levensmiddelen en het Bedrijfstakpensioenfonds Levensmiddelen. Wegh begon zijn loopbaan bij Klok Logistics. 

Johan van der Hel – Corbion
Johan van der Hel is werkzaam als Chief Human Resource Officer bij Corbion. Van der Hel werkte in 2004 bij DSM. Hij begon bij het bedrijf als Executive Development Director en ging in 2006 verder als Vice President Human Resources. Vier jaar later ging Van der Hel in dienst bij Vion Food in een HR-functie, totdat hij in 2014 bij Corbion in zijn huidige functie CHRO terechtkwam.

Peter van Montfort – Vebego International
In 1999 ging Peter van Montfort bij Vebego aan de slag als interim-manager. Na een reeks functies, waarvan verschillende op directieniveau, is hij sinds 2018 Group HR Director en lid van de raad van bestuur van de organisatie. Gezien de uitdagende sector wordt daarvan lerend vermogen en wendbaarheid vereist. Dat vraagt om een leiderschapsmodel met als kern: “Vertrouwen en duidelijkheid binnen heldere strategische kaders,” aldus Peter van Montfort.

Stendert Krommendam – Wessanen
Stendert Krommendam is Group HR Director bij voedingsmiddelenconcern Koninklijke Wessanen. “Oplossingen hoeven niet per definitie alleen digitaal te zijn,” vertelt Krommendam aan chro.nl. “Het gaat mij erom dat we in kaart brengen welke ervaringen medewerkers opdoen in hun tijd bij Wessanen en hoe wij die als HR op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Dat vereist echter wel dat wij continu met onze 'consument', de medewerker, in contact staan. Lees ook het volledige interview met Stendert Krommendam 'HR bij Wessanen: ‘Niet alles interfacen’. 

Casper van Leeuwen – PWC Nederland
Casper van Leeuwen is momenteel Directeur Human Capital bij PwC Nederland.

Martin Groot Wesseldijk – NIBC Bank
Eindverantwoordelijke voor HR en Corporate Communications bij NIBC is sinds 2014 Martin Groot Wesseldijk. Vanaf 2012 was hij al Group HR directeur bij de bank. Naast zijn werkzaamheden voor NIBC is hij ook lid van de Raad van Toezicht van Stichting Thuis op Straat. 

Jan Strik – De Mandemakers Groep (DMG)
Strik is al sinds 1998 werkzaam in HR bij De Mandemakers Groep. In 2017 werd hij benoemd tot Directeur HR Service van de Groep. 

Arjen Veenstra – ASM International 
Veenstra werkte ruim twee jaar bij ASM International in de functie van HR Manager Europe, totdat hij in 2015 werd benoemd tot Director Global HR Services & Operations.

Petra van der Vlist – Hoogvliet Supermarkten
Adjunct-directeur HR van Hoogvliet Supermarkten is sinds 2019 Petra van der Vlist. Zij was voorafgaand aan deze functie al werkzaam als Manager P&O bij de supermarktketen. Waar het kan probeert zij zich met het HR-beleid te onderscheiden van de concurrenten. In een interview zegt Van der Vlist ervan overtuigd te zijn dat “hoe wij werken, klantgericht en het hele proces efficiënt ingericht: daar kunnen andere sectoren een voorbeeld aan nemen.”
 
Martine Buis – Adyen
Martine Buis begon haar loopbaan als docent economie en werkte enige jaren als consultant bij Accenture. In 2003 kwam zij voor het eerst in dienst als HR-manager, te weten bij Royal Numico. Buis werkte daarna achtereenvolgens in HR-functies bij Wessanen en DLA Piper. Sinds 2015 is zij Global HR Director bij Adyen.

Astrid Jonker – Havenbedrijf Rotterdam
Astrid Jonker is sinds 2008 werkzaam bij Havenbedrijf Rotterdam, en sinds 2015 Directeur Human Resources. Jonker begon na haar opleidingen klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden en neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam in 1998 als P&O-adviseur bij de Gemeente Rotterdam. Haar voorlaatste functie was Hoofd Corporate Affairs en Secretaris RvB/RvC/AvA Havenbedrijf Rotterdam. Zij is lid van de raad van toezicht van enkele instellingen en bestuurslid VNO-NCW Regio Rotterdam en voorzitter van de HR Adviesraad.