‘HR-professional heeft te weinig oog voor digitale veiligheid’ 

'HR-professional heeft te weinig oog voor digitale veiligheid' 
Maar weinig HR-professionals in Nederland hebben digitale veiligheid als een prioriteit. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot, Performa en AFAS Software. 

Uit het onderzoek blijkt dat verantwoordelijken voor HR in het Nederlandse bedrijfsleven zich wel zorgen maken over privacy en dataveiligheid (47%). Alleen over de psychische gevolgen van het thuiswerken (60%) en het verloop van economische omstandigheden (51%) zijn de zorgen momenteel groter. 

Tegelijkertijd is er een mismatch tussen die zorgen en de daadwerkelijke prioriteit die er wordt toegekend. Privacy en dataveiligheid staat bij het prioriteitenlijstje van de HR-professionals op plek elf. De urgentie rond het thema digitale veiligheid neemt bovendien af. Slechts twaalf procent geeft aan dat dataveiligheid een prioriteit is. Voor volgend jaar daalt het naar verwachting naar negen procent. Opvallend want HR-professionals zijn doorgaans onder andere verantwoordelijk voor de persoonsgegevens van werknemers.

Het onderzoek van Performa Uitgeverij, organisatieadviesbureau Berenschot en AFAS Software en wordt jaarlijks uitgevoerd. In 2021 is dit HR-trendonderzoek gehouden onder 2.122 HR-professionals in Nederland.