Ingrid Halewijn wordt diensthoofd HRM Politiedienstencentrum

Ingrid Halewijn start per 1 april aanstaande als diensthoofd van de dienst HRM van het Politiedienstencentrum (PDC).

Het Politiedienstencentrum (PDC) verzorgt de bedrijfsvoering voor de politie. Met de ingezette reorganisatie van de politie, werd de bedrijfsvoering anders georganiseerd en ondergebracht bij het PDC. Dit omvat de diensten Human Resource Management (HRM), Facility Management (FM), Financiën (FIN) en Informatiemanagement (IM). 

Door deze onder te brengen in een dienstencentrum houden de regionale eenheden meer tijd voor het eigenlijke politiewerk. De ongeveer 10.000 medewerkers van het Politiedienstencentrum werken vanuit Zwolle, Rotterdam en Eindhoven, of decentraal in een eenheid. Dankzij centralisatie en standaardisering kunnen de ruim 61.000 agenten en rechercheurs op straat gebruikmaken van gelijk georganiseerde diensten en middelen. 

Eerder was Ingrid Halewijn vanaf 2016 HR-directeur van de TU Delft, daarvoor HR-directeur bij ROC Albeda College (Rotterdam) en eindverantwoordelijke voor TNO Arbeid. Ingrid Halewijn studeerde gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht en de TU Eindhoven.