Janine Vos, CHRO Rabobank: “Een naadloze medewerkersreis start altijd bij de vraag: Wat zegt de medewerker?”

Janine Vos, CHRO Rabobank: “Naadloze medewerkersreizen starten altijd bij de vraag: Wat zegt de medewerker?”
Hoe ontwikkelt de toekomst van werk zich bij Rabobank Nederland onder invloed van thema’s als hybride werken? En hoe kan de organisatie diversiteit en inclusiviteit met succes omarmen? Behalve op deze vragen richt Janine Vos, CHRO en groepsdirectielid van Rabobank, zich nu op het creëren van naadloze medewerkersreizen. En dat is een reis op zichzelf.

Vanwege haar uitgesproken visie op de toekomst van werk, heldere overtuiging op de toekomst van leiderschap én de vaardigheid om dit pakkend over te brengen, werd zij in 2017 uitgeroepen tot ‘CHRO of the Year’. Eén van haar persoonlijke doelen is al langer om meer diversiteit, gelijkheid en inclusie op de werkvloer te brengen.

“Dat is de enige manier om succesvol te kunnen zijn in het streven om medewerkersreizen van A tot Z te verzorgen”

Momenteel richt zij zich binnen Rabobank op het doorvoeren van een organisatietransformatie die moet leiden tot naadloze medewerkersreizen. Bijzonder hieraan is dat dit een nieuwe manier van werken vraagt. Daarbij werkt Janine met multidisciplinaire teams bestaande uit collega’s met een facilitaire, HR-, IT-, marketing & communicatie-achtergrond. “Dat is de enige manier om succesvol te kunnen zijn in het streven om medewerkersreizen van A tot Z te verzorgen.”

Centrale rol

“De start is daarbij altijd: Wat zegt de medewerker? En wat kunnen wij anders doen?” In de HR Podcast (aflevering 78) die Toine Al en Ruud Coumans met de Rabobank-CHRO opnamen vertelt zij meer over hoe deze multidisciplinaire teams het mogelijk maken dat medewerkers de centrale rol daadwerkelijk krijgen en zelf ook zo ervaren.

Daarnaast gaat zij in op de veranderende rol voor de HR-leider en de valkuilen die onderweg loeren om HR-beleid daadwerkelijk tot een succes te maken. Daarbij spreekt zij openhartig over de in het verleden geleerde lessen. Maar ook vertelt zij over nieuwe grensverleggende methoden om die naadloze medewerkersreis te realiseren. Kortom: een niet te missen podcast!

De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen.