Jury CHRO of the Year Award kiest winnaar

Afgelopen maandag verschenen de vijf genomineerden voor de CHRO of the Year Award voor de vierkoppige jury. De winnaar van de award wordt komende donderdag tijdens het CHRO Summit in het Utrechtse Bunnik bekendgemaakt.

Onder leiding van juryvoorzitter Sandra Lutchman, directeur van Stichting Talent naar de Top, werden de kandidaten ondervraagd over hun prestaties in hun huidige functie aan de hand van 3 I’s: Innovatie, impact en inspiratie. Naast Lutchman bestaat de jury uit Hette Mollema (Regional Director Benelux bij Workday), Marc Albert (Managing Director Benelux bij CEB) en Niko Veenstra (Winnaar CHRO of the Year Award 2015). 

De ervaren HR-toppers erkenden ietwat zenuwachtig te zijn voor de confrontatie met de jury. Deze zenuwen verdwenen snel zodra de genomineerden vol enthousiasme hun behaalde prestaties en de bedrijfsstrategie mogen toelichten. Van de kandidaten wordt verwacht dat zij naast een gedegen vakinhoudelijke kennis een kritisch oog hebben voor de omgeving waarin het bedrijf opereert. Hoe reageren zij op de kansen en uitdagingen die het veranderende landschap om hen heen biedt? Met welke (HR-gerelateerde) maatregelen spelen zij in op deze veranderingen? Hoe innoveert de organisatie op HR-gebied en op welke manier dragen deze innovaties bij aan de bredere bedrijfsstrategie? Op welke manier heeft het door hen gevoerde beleid invloed op de winst- en verliesrekening van de organisatie?

Het zijn slechts een paar van de vele vragen die de genomineerden te verwerken kregen in 45 minuten. Na dit gesprek kreeg iedere genomineerde de kans om onderbelichte prestaties of onderwerpen in een pitch van 1 minuut aan de man te brengen. 

De onderstaande CHRO’s zijn genomineerd voor de CHRO of the Year Award 2016. 

De vijf kandidaten zijn voortgekomen uit een longlist die is samengesteld op basis van input uit de CHRO Community. De genomineerden hebben zich onderscheiden met een innovatief en vooruitstrevend HR-beleid. De jury was dan ook onder de indruk van het hoge niveau van de kandidaten. Na alle kandidaten te hebben gesproken, is de jury in beraad gegaan over de winnaar van de award. Naast het persoonlijke gesprek zullen ook eerder gegeven interviews, input uit de community en de aanbevelingen van medebestuurders, collega’s en samenwerkingspartners in de juryoverweging meegenomen worden. Met het uitreiken van de Award wordt overigens geen uitspraak gedaan over wie de beste CHRO van Nederland is. De Community wil met de Award innovatieve HR-directeuren erkenning geven voor het werk dat zij verrichten.