Jury van start! Wie wordt CHRO of the Year 2022?

De jury gaat van start: Wie wordt CHRO of the Year Award 2022?
De jury van de CHRO of the Year Award is van start gegaan om tijdens CHRO Day 2022 in november de meest impactvolle CHRO van 2022 bekend te maken. Kandidaten kunnen vanaf nu aangemeld worden. CHRO’s die hun rol dit jaar op excellente en toonaangevende manier hebben ingevuld komen in aanmerking voor deze prestigieuze award.

Op woensdag 16 november maken we winnaar van de CHRO of the Year weer bekend. Dit wordt de 7e keer dat we deze prijs uitreiken. In 2015 zijn we begonnen met het uitreiken van de Award. Met de award willen we erkenning geven aan CHRO’s die het vak naar een hoger niveau weten te tillen.

Door de impactvolle CHRO een podium te geven en erkenning te bieden, willen we andere CHRO’s, HR-leiders in de breedste zin en aanstormend HR-talent inspireren en in beweging brengen.

Ambitieuze CHRO-community

We hebben na bijna 7 jaar een toonaangevend gezelschap van winnaars opgebouwd van top (oud-)CHRO’s die ieder op hun eigen wijze een bijdrage hebben geleverd aan het vak. Zo is er inmiddels een inspirerende legacy ontstaan die zijn basis heeft in een ambitieuze CHRO-community.

Voor het aanmelden van kandidaten voor de juryronde 2022 zie onderaan deze pagina.


Bekendmaking CHRO of the Year 2018

Wie waren ook alweer de vorige winnaars?

2015 – Nico Veenstra toenmalig CHRO van Eneco
2016 – Anne Jaakke toenmalig CHRO van Hunkemöller
2017 – Janine Vos CHRO van de Rabobank
2018 – Abbe Luersman toenmalig CHRO Ahold Delhaize
2019 – Maryjo Chabonnier toenmalig CHRO Wolters Kluwer
2021 – Tjahny Bercx CHRO Leaseplan

De laatste vier winnaars zijn tevens de juryleden van dit jaar. Het is een strenge doch rechtvaardige jury waarvan alle leden ook zelf het proces hebben doorlopen.


Maryjo Chabonnier, CHRO of the Year 2019

Volgens welke criteria oordeelt de jury?

Voorop staan de criteria: Innovatie, Inspiratie en Impact. Concreet kan je dan denken aan HR-directeuren die:
• Hun HR-beleid baseren op innovatieve methoden, ideeën, instrumenten en samenwerkingsvormen
• Met hun aanpak hun omgeving, de organisatie en externe stakeholders weten te inspireren
• Met dit innovatieve en inspirerende HR-beleid aantoonbare positieve impact hebben op de organisatiedoelstellingen

Voor het selecteren van de beste CHRO van dit jaar wil de jury meer dan in de voorgaande jaren de nadruk leggen op de derde I, die van impact in de breedste zin van het woord. De uitdagingen en veranderingen die momenteel van buitenaf komen zijn groots en nieuw en voor je het weet ook meeslepend. Het vraagt van de CHRO meer dan ooit ook een duidelijke visie en leiderschap met zichtbare impact op het welzijn van de werknemers op de cultuur van een organisatie en op de business-strategie.


Janine Vos, Rabobank, CHRO of the Year 2017

#Metoo en polarisatie in de samenleving

Druk en uitdagingen van buitenaf die intern een hoop invloed hebben zijn bijvoorbeeld de #Metoo-beweging, de polarisatie binnen de maatschappij, de verschillen tussen de oudste en jongste generatie op de werkvloer, de cancel-cultuur, de klimaatcrisis en de effecten van de coronapandemie.

Het is een tijd waarin de rol van de HR-leider behoorlijk uitgedaagd wordt maar tegelijkertijd ook absoluut een kans om als echte leider veel impact te maken.


Abbe Luersman (l), Ahold Delhaize, CHRO of the Year 2018

Wie gaat de winnaar worden van 2022?

Is er een CHRO waarvan jij vindt dat die het verdient om de CHRO of the Year van 2022 te worden? Een CHRO die een waardig opvolger kan zijn van de CHRO of the Year 2021 Tjahny Bercx en al die andere uitzonderlijke winnaars van formaat, die we hiervoor hebben gehad?

Meldt ze dan vooral bij ons aan!

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier/survey of door het sturen van een mail met de naam van de kandidaat en een korte motivatie naar abouwens@chro.nl