Kansloze eisen werknemers rond Prinsjesdag

Kansloze eisen werknemers rond Prinsjesdag
Werknemers willen recht op thuiswerk, recht op een elektrische auto en recht op een leven lang leren. De meeste wensen zijn kansloos.

Dertig procent van werkend Nederland willen in de wet geregeld hebben dat de werkgever hen niet kan verplichten om op kantoor te werken. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim duizend werkende Nederlanders, uitgevoerd door HR-dienstverlener Visma Raet in navolging van Prinsjesdag. 

Tijdens Prinsjesdag zijn er wel plannen gepresenteerd over het onbelast maken van de thuiswerkvergoeding. Daar zijn vele Nederlanders blij mee: een derde (35%) wilde dat er wetgeving gepresenteerd zou worden over het fiscaal vergoeden van de thuiswerkvergoeding. 

 Een kwart van werkend Nederland hoopt dat wetgeving komt die het minder aantrekkelijk maakt voor werkgevers om leaseauto’s op benzine of diesel te verstrekken. Men wil graag dat de werkgever duurzame opties biedt.  Plannen in deze richting zijn er niet geprenteerd met Prinsjesdag, er is juist bepaald dat elektrische leaseauto’s met een aanschafwaarde van meer dan 35.000 euro een bijtelling van 22 procent krijgen, in plaats van 12 procent. 

 Verder wenst een vijfde van de werknemers wetgeving die werkgevers verplicht om een ‘Leven Lang Leren’ te financieren.