Kantoor lonkt nu energiekosten stijgen

Kantoor lonkt nu energiekosten stijgen
Veel Britse werknemers overwegen vaker op kantoor te werken om te besparen op energiekosten, zo blijkt uit onderzoek van HR-adviesbureau personeelsadviseur Resource Solutions.

42% van de Britse werknemers overwegen vaker naar kantoor te gaan om te besparen op de energiekosten. Vooral jongere werknemers denken erover hierom hun huis te verlaten en op kantoor te gaan werken (76%). Van de werknemers die al vaker naar kantoor gaan dan toen de coronacrisis ten einde liep, laat één op de vier weten dat dit is vanwege de hoge energierekening.

Lonen houden de inflatie niet bij

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de wereldwijd actieve personeelsadviseur Resource Solutions (onderdeel van Robert Walters), bleek ook dat een derde van de werknemers het afgelopen jaar geen loonsverhoging had gekregen. Vrouwen waren slechter af dan mannen wat de stijging van de kosten van levensonderhoud betreft: terwijl 37% van de mannen een loonsverhoging had gekregen om zich aan de stijgende kosten aan te passen, gaf slechts 29% van de vrouwen dezelfde reden op voor een loonsverhoging, als ze al een verhoging hadden gekregen.

Al met al houden de lonen de inflatie niet bij, zegt Norma Gillespie, CEO van Resource Solutions: “Sommige bedrijven verhogen wel hun salarissen om het beste talent aan te trekken, maar 55-plussers worden grotendeels over het hoofd gezien.”

Werknemers worden honkvaster door onzekerheid

De dreiging van een recessie is er mogelijk een oorzaak dat werknemers honkvaster worden, ook al wordt hun loon niet verhoogd: 41% van de werknemers vertelde de onderzoekers dat ze eerder geneigd waren hun huidige baan te houden en slechts 17% gaf aan te overwegen van baan te veranderen in het licht van de economische voorspellingen.

“Naarmate de onzekerheid over de nabije toekomst toeneemt, beginnen sommige werknemers het idee om hun baan op te zeggen te riskant te vinden”, zegt Gillespie. “Maar al te vaak geldt in bedrijven ‘last in, first out’, en werknemers weten dat maar al te goed.”

Bron: Personnel Today