Leadership in HR Summit 2022: Op weg naar grensverleggend HR

Leadership in HR Summit 2022: Op weg naar grensverleggend HR
Is uw HR-agenda up to date? Leadership in HR en CHRO Day 2022 zijn namelijk dé CHRO-events van 2022. Dit jaar staat Leadership in HR in het teken van de verkenners van de nieuwe wereld, onze wereld. Een preview.

Het eerste live event van de CHRO Community van het jaar vindt plaats in het mooie Kasteel Kerckebosch op 16 juni aanstaande. Waarbij het kasteel een prachtig contrast biedt met de grensverleggende thema’s die op deze dag aan bod komen.

De wereld om ons heen verandert zichtbaar, en verandert de manier waarop we werken, hoe we communiceren en reizen. Dagelijks worden we uitgedaagd op onze overtuigingen, normen, waarden en gedachten. De klimaatcrisis, de pandemie, ongelijkheid, nepnieuws, polarisatie, vijf generaties op de werkvloer en niet op de laatste plaats is er nu ook nog oorlog op ons continent.

Technologische ontwikkelingen

Dit alles terwijl we in een tijd leven waarin we ook nog eens links en rechts worden ingehaald door technologische ontwikkelingen. Hoe moeten we in deze onzekere, intense en verwarrende tijden onszelf, onze medewerkers en onze organisaties leiden?

Pathfinders kiezen bewust en vanuit een visie voor bepaalde paden, zonder te weten wat de uitkomst zal zijn. Pathfinders hebben we nodig om te navigeren op het onbekende terrein waarin wij ons tegenwoordig maar al te vaak begeven.

Hieronder twee inspirerende voorbeelden van sprekers uit het programma van Leadership in HR die beiden met hun zaklamp vooroplopen in het donker en vaak al snel een begaanbaar pad weten te banen. Zij nemen ons mee in hun enthousiasme en hun manier van doen en denken.

Keynotespeaker: Professor Shafi Ahmed – de virtuele chirurg

Professor Shafi Ahmed

Professor Shafi Ahmed is een wereldberoemde, meermaals bekroonde chirurg, leraar, futurist, innovator en ondernemer. Hij is drievoudig TEDx-spreker en is docent aan de Singularity University. Hij heeft meer dan 250 keynotes gegeven in 30 landen.

Na zijn studie geneeskunde aan de Kings College Hospital Medical School London, voltooide hij zijn chirurgische opleiding in Londen. Ahmed is momenteel een laparoscopische colorectale chirurg die gespecialiseerd is in colorectale kanker in de ziekenhuizen The Royal London en St Bartholomew.

Zijn missie is om de wereld van geneeskunde, mondiaal onderwijs en virtual- en augmented reality samen te voegen om chirurgisch onderwijs te democratiseren en op te schalen. Op deze manier maak je het betaalbaar en toegankelijk voor iedereen, met behulp van de kracht van connectiviteit, om billijke chirurgische zorg mogelijk te maken.

Tijdens Leadership in HR zal Professor Shafi Ahmed een kijkje geven in de mindset die je nodig hebt om ontwikkelingen direct in te zetten om je doel te realiseren. Hoe je omgaat met de onzekerheid en misschien wel angst uit onwetend voor de effecten van nieuwe ontwikkelingen en hoe dat je vooral niet moet weerhouden van het zetten van de volgende stap.

Mijlpalen waarmee Shafi in de media kwam:

Mei 2014 – Shafi haalt het wereldnieuws door een live-operatie met Google Glass te streamen naar 14.000 studenten en stagiairs in 132 landen.

April 2016 – Shafi voert ’s werelds eerste virtual reality-operatie uit, die wordt bekeken door 55.000 mensen in 140 landen, en via Twitter 4,6 miljoen mensen bereikt.

December 2016 – Shafi gebruikt de Snapchat-bril voor het opnemen en onderwijzen van chirurgie over de hele wereld, met meer dan 100.000 downloads, meer dan 2 miljoen views en een bereik van 54 miljoen mensen via Twitter. 

November 2017- Shafi voert een operatie uit, vergezeld door andere chirurgen uit drie continenten en drie tijdzones met behulp van avatars en hologrammen.

 

Spreker: Anita Abaisa – Diversiteitsexpert

Anita Abaisa

Anita Abaisa is directeur en oprichter van Ibias VR en Black Ladies Talk, het grootste zwarte vrouwennetwerk van Europa. Daarnaast is ze mede-eigenaar van Gladiator Academy.

Daarmee dicht ze het gat tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt door studenten van alle leeftijden professionele- en levensvaardigheden te leren. Haar missie is het verbeteren van de sociaaleconomische positie van minderheidsgroepen.

Anita Abaisa heeft met Ibias VR als doel het verbeteren van de diversiteit, inclusie en gelijkheid door middel van interventies met toevoeging van virtual reality. Hiermee wil het bedrijf de arbeidsmarktpositie van minderheidsgroepen bevorderen. Met haar VR-video’s krijg je daadwerkelijk een kijkje in hoe het is om in de schoenen van iemand anders te lopen.

Het is al bewezen dat door te leren met virtual reality wij sneller en effectiever nieuwe stof tot ons nemen. Onze empathie kunnen we laten groeien met de inzichten die de video’s van Anita ons bieden. Zo kunnen we leren effectiever en leuker maken om maatschappelijke vraagstukken op te pakken. Denk hierbij aan polarisatie, arbeidsmarktdiscriminatie en kansenongelijkheid.

Leadership in HR wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners:

Save the date voor CHRO Day 2022

Op woensdag 16 november komen we weer allemaal samen voor het vieren van het HR-vak en tillen we het vak naar een hoger niveau.

CHRO Day is dit jaar in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar en het belooft een bijzondere dag te worden. Op deze dag vol inspiratie, ontmoetingen en lekker eten, gaan we alles uit de kast trekken om er een memorabel event van te maken. 

CHRO of the Year

Een van de hoogtepunten van deze dag is de uitreiking van de CHRO of the Year Award. Ten overstaan van vele collega-CHRO’s en HR Executives wordt de CHRO of the Year 2022 bekendgemaakt. Het doel van de CHRO of the Year Award is om innovatieve, inspirerende CHRO’s en HR Executives, met een duidelijk impact op de organisatie, erkenning te geven voor het werk dat zij doen en voor wat zij bereikt hebben.

Inzendingen

Is er iemand waarvan jij denkt dat diegene dit jaar de CHRO of the Year Award zou moeten winnen? Laat ons dan weten wie dat is of zijn en waarom deze HR-leider of leiders in aanmerking komt/komen. Dan zorgen wij dat onze fantastische én deskundige jury deze kandidaten meenemen in de procedure. De jury bestaat in 2022 uit: 

Janine Vos – CHRO Rabobank
Tjahny Bercx – CP&PO LeasePlan
Abbe Luersman – Executive VP & Chief People Officer Otis
Maryjo Charbonnier – CHRO Kyndryl

De kandidaatstellingen kunnen naar: abouwens@alexvangroningen.nl