Leadership in HR Summit verplaatst naar 8 september

Hoewel de coronacrisis ons zwaar valt, ontroert deze door de betrokkenheid die zij losmaakt binnen de CHRO-gemeenschap. We komen hier sterker uit.

De CHRO-gemeenschap is hecht en betrokken. Zeker in deze bijzondere en moeilijke tijd, waarin het coronavirus onze maatschappij in zijn greep heeft. Dat realiseerde ik mij toen wij vorige week ons webinar aankondigden waarin u, HR-professionals van Nederland, vragen konden stellen aan de in arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat Marita Hoogeveen over de Noodmaatregel Overbrugging van Werkbehoud (NOW). In no-time stroomden de aanmeldingen voor deelname binnen. 

Welzijn medewerkers op 1

U houdt de vinger aan de pols, dezer dagen, dat is kristalhelder. Want het welzijn van medewerkers – zowel fysiek als mentaal – staat voor de CHRO Community op nummer 1. Dat blijkt ook uit de reeks interviews die wij op CHRO.nl publiceren. Zo zegt Meike Salvadó, CHRO van RoyalHaskoning DHV: “Gezondheid en welzijn van iedereen krijgt bij ons veel aandacht. Niet alleen de fysieke gezondheid, maar ook de geestelijke!”

En dan zijn er ook nog eens die geweldige initiatieven. Want bedrijven mogen stilliggen, dat geldt zeker niet voor de maatschappelijke betrokkenheid van de CHRO-gemeenschap. Wat te denken van het aanbod dat HR-directeur Eugene Oostenbrink deed, nadat zijn Hotel Okura Amsterdam vanwege de corona crisis moest sluiten. “We hebben het Academisch Medisch Centrum benaderd met het aanbod om onder anderen ons keukenpersoneel – zo’n tachtig mensen sterk – belangeloos in het ziekenhuis te laten werken. Omdat we de zorg willen steunen. Omdat we dat belangrijk vinden!” 

Gedreven door ondernemingsgeest

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar mij – als CHRO Community-manager – ontroert het, ik krijg er kippenvel van. Wendbaar voor de wereld, gedreven door ondernemingsgeest. Met altijd dat maatschappelijk belang voor ogen. Team Dynamics in optima forma! Over dat thema gesproken: ons Leadership in HR Summit is van 16 juni verschoven naar 8 september. We weten immers niet hoe lang deze onzekerheid rondom het virus voortduurt en wij willen geen enkel risico nemen. 

Komt u sterker uit de crisis?

Maar straks, op dinsdag 8 september, hoop ik met u te discussiëren over die belangrijke CHRO-rol, ook in en na zware tijden. Zijn uw medewerkers veranderd, is uw organisatie veranderd, bent ú veranderd door deze coronacrisis? Wat hebben we geleerd, wat kan beter, zijn we hier sterker uitgekomen? Ik kijkt uit naar die dialoog!   

 

Stefanie Grimbergen, CHRO Communitymanager