‘Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling’

Bijna de helft van de vrouwen die in de technologie werken, gelooft dat coronacrisis hun loopbaanontwikkeling heeft vertraagd. Dit blijkt uit het 'Women in Tech'-rapport van IT-beveiliger Kapersky. 

In theorie zou de lockdown gunstig moeten uitpakken voor werkende vrouwen: de toename van thuiswerken zou kunnen zorgen voor een evenwicht tussen werk en privé, gelijke kansen ongeacht de geografische locatie, en misschien nog belangrijker, het dichten van de genderkloof. De praktijk is anders, meldt  IT-beveiliger Kapersky, in het 'Women in Tech', een onderzoeksrapport over vrouwen die in de technologiesector werken.

Vrouwelijke respondenten werd gevraagd naar de dagelijkse functies die afbreuk doen aan de productiviteit of de voortgang van het werk: 60% zei dat ze het grootste deel van de schoonmaak thuis hadden gedaan, vergeleken met 47% van de mannen, 63% had de leiding over thuisonderwijs gehad, vergeleken met 52% van de mannen, en 54% van de vrouwen heeft hun werktijden meer moeten aanpassen dan hun mannelijke partner om voor het gezin te zorgen. Als gevolg hiervan gelooft 50% van de vrouwen dat de effecten van COVID-19 hun algehele loopbaanontwikkeling eerder hebben vertraagd, dan versterkt.

Download hier het rapport Where are we now?