Medewerkers T-Mobile kiezen straks eigen feestdagen

Werknemers van T-mobile kunnen er binnenkort voor kiezen om een aantal nationale feestdagen die als vrije dag zijn bestempeld in te ruilen voor feestdagen die zij graag zouden willen vieren om culturele of religieuze redenen.

T-Mobile gelooft dat verschillende achtergronden en standpunten het bedrijf sterker maken. En doet er alles aan om een diverse en inclusieve werkgever te zijn, waar iedereen zich welkom voelt en gerespecteerd wordt om uiting te geven aan hun eigen cultuur of geloof. Daar hoort bij dat medewerkers zelf de vrijheid hebben om verlof op te nemen op de feestdagen die voor hen belangrijk zijn. Deze feestdagen worden niet allemaal erkend als officiële Nederlandse feestdag. Maar straks kan bij T-Mobile bijvoorbeeld Tweede Pinksterdag of Hemelvaart worden ingeruild voor het einde van de Ramadan, Keti Koti, Diwali of Hanukkah.

Het speciale feestdagenbeleid moet dit najaar in gaan. De Ondernemingsraad moet zich nog akkoord verklaren met het beleidsvoornemen.

Het nieuwe beleid is onderdeel van het Connect to Change plan, waarmee T-Mobile zich maximaal inzet om iedereen met elkaar te verbinden en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dit beleid spitst zich toe op vier thema’s: 

– Genderlijkheid: gelijke kansen voor mensen van iedere gender
– Etnische diversiteit: geen discrimatie op basis van huidskleur of diversiteit, maar naar een rijkdom aan perspectieven en ervaringen, 
– Fysieke of een mentale beperking: kijken naar iemands mogelijkheden en niet naar de beperkingen
– LHBT+: alle collega's moeten zich vrij en veilig kunnen uiten over hun seksuele voorkeur of genderidentiteit

Saskia Bekkers, Directeur Human Resources: “Bij T-Mobile hebben we de ambitie om een 100% inclusieve werkgever te zijn. Gelukkig is er in onze organisatie al veel ruimte voor ieders geloof en cultuur en bestaan er al veel informele afspraken zodat collega’s vrij kunnen zijn op voor hun belangrijke feestdagen. Dat formaliseren we nu met beleid. Ook omdat we medewerkers willen laten weten dat ze de ruimte krijgen om hun verlof op andere dagen in te zetten. Al met al een mooie stap in onze ambitie.”