Hoe advocatenkantoor Nauta Dutilh weet te scoren met diversiteit: “We zijn er nog niet”

Hoe advocatenkantoor Nauta Dutilh weet te scoren met diversiteit:
Onlangs kreeg advocatenkantoor NautaDutilh de eerste award voor Best Diversity Firm van het vakblad M&A. Het thema diversity staat bij NautaDutilh al langer op de agenda, blijkt uit een interview met inclusion partners Petra Zijp en Geert Raaijmakers.

Eind maart stond er een artikel in NRC over waarom er maar zo weinig vrouwelijke partners op de Zuidas zijn. Het stuk – dat gebaseerd was op interviews met 38 vrouwelijke advocaten – was vrij negatief over de diversiteitscultuur bij de vijf grootste advocatenkantoren, al lopen de ervaringen uiteen.

Met 33,9 procent vrouwelijke partners doet NautaDutilh het wel al stukken beter dan de andere vier kantoren die rond de twintig procent zitten. Ook in andere opzichten doet het kantoor het betrekkelijk goed als het gaat om diversiteit en inclusie. Maar: “We zijn er nog niet. Er moet echt nog wel een hoop gebeuren.”

In een interview met MenA.nl lichten inclusion partners Petra Zijp en Geert Raaijmakers (zie foto) het diversiteitsbeleid bij NautaDutilh toe.