New Dawn maakt coaching voor iedereen in heel werkend Nederland toegankelijk

New Dawn maakt coaching voor iedereen in heel werkend Nederland toegankelijk
Schouten & Nelissen brengt al haar coaching activiteiten onder in één nieuw bedrijf: New Dawn. Zo wil het opleidingsinstituut coaching voor iedere werkende in Nederland toegankelijk maken. Uniek in Nederland is Unlimited Coaching, waarmee alle medewerkers binnen een organisatie onbeperkt toegang hebben tot een NOBCO-/EMCC-/ICF-geaccrediteerde coach voor een vast bedrag per maand.

New Dawn wil hoogwaardige, persoonlijke coaching beschikbaar maken voor iedereen in werkend Nederland. Dus niet alleen voor managers, executives of mensen met een burn-out. Ondernemingen van iedere grootte krijgen de mogelijkheid om al hun medewerkers (van het hogere management tot mensen op de vloer) toegang te geven tot een coach. Het maandelijkse abonnementsmodel houdt de kosten overzichtelijk en voorspelbaar en zorgt ervoor dat HR de handen vrij heeft voor zijn kerntaken.

Coaching voor iedereen

“Coaching wordt ten onrechte vaak gezien als iets ‘voor het management’ of voor werknemers die in de problemen zitten,” vertelt directeur Peter Gerritsen. “Wij willen met New Dawn coaching toegankelijker en breder maken. Onderzoek toont aan dat organisaties die een sterke coachcultuur
hebben significant betere resultaten behalen dan organisaties zonder zo’n cultuur. Daarnaast sluit het toegankelijker maken van coaching binnen organisaties naadloos aan op de gedachte van Jan Schouten, oprichter van Schouten & Nelissen. Hij wilde dat iedereen in Nederland sterker en beter werd, en met zoveel mogelijk plezier kon werken. Dus ook als je jezelf op een bepaald gebied wilt ontwikkelen of versterken. De gedachte is duidelijk: als je aan jezelf wilt werken, staat er bij New Dawn altijd een geaccrediteerde coach voor je klaar die je daarbij kan helpen.”

Meer dan vaste trajecten

New Dawn biedt coaching aan in allerlei thema’s en vormen. Naast het onbeperkte abonnementsmodel of gebruikelijke trajecten van 3, 6 of 9 gesprekken, is het ook mogelijk een laagdrempelig, kort gesprek te voeren met een coach. Gerritsen: “Dat is dus een soort APK waarin je samen met een coach checkt waar het goed gaat en wat er beter kan. Ook gaan we Skill Coaching aanbieden, waarin je tijdens twee korte coaching gesprekken werkt aan een specifieke vaardigheid of situatie. Denk dan aan het geven van een presentatie of het voeren van een slechtnieuwsgesprek. Virtueel, telefonisch én op locatie.”

Het allerbeste uit jezelf halen

Gerritsen legt de link met (top)sport. “In de sport is het toch ook ondenkbaar om zonder trainer of coach aan de slag te gaan? Door goede en gerichte coaching leer je het allerbeste uit jezelf te halen, zodat je grotere doelen kunt bereiken. Daar heeft heel werkend Nederland wat ons betreft recht op.”