Online coaching voor jeugdactivisten Amnesty International

Online coaching voor jeugdactivisten Amnesty International
De jeugdactivisten van Amnesty International krijgen wereldwijd ondersteuning van de Nederlandse scale-up Inuka Coaching. Een uitgebreid digitaal coaching traject moet ervoor zorgen dat de 200 activisten veerkrachtig blijven, terwijl ze voor mensenrechten opkomen.

De ondersteuning is erop gericht om stress, burn-outs en uitval te voorkomen. Door middel van een online self-scan ontdekken de jeugdactivisten van Amnesty hoe het gesteld is met hun veerkracht en of ze risico lopen op stress of zelfs burn-out. Daarna krijgen ze de mogelijkheid om hun verhaal te delen via chat-sessies of videobellen met een anonieme, online coach. Samen maken ze een stappenplan om vervolgens toe te werken naar een betere balans.

Schuldcultuur in het werkveld

Uit onderzoek van Amnesty International blijkt dat jeugdactivisten bovengemiddeld stress ervaren. Er is onder meer sprake van een extreem verantwoordelijkheidsgevoel en grote betrokkenheid bij mensenrechten en sociale veranderingen. Plaatsvervangende trauma’s komen daardoor regelmatig voor. Jeugdactivisten voelen zich vaak schuldig richting hun collega’s wanneer ze rust nemen, maar ook omdat ze het gevoel hebben dat daardoor de progressie met betrekking tot mensenrechten in het geding komt. Leeftijdsdiscriminatie speelt eveneens een rol. De schuldcultuur in het werkveld kan een enorme impact hebben en verhindert dat er wordt gepraat over burn-out en selfcare. Meer balans aanbrengen in hun passie om de wereld te verbeteren, kan de jeugdactivisten helpen om angst, stress en burn-out te voorkomen.

Balans met eigen welzijn

Amnesty International is blij met de ondersteuning. “Onze jeugdactivisten zetten zich met hart en ziel in voor onze organisatie. Ze geven om de wereld en om elkaar, waarbij ze zichzelf nog weleens vergeten. Het is soms lastig om hun activisme goed in balans te brengen met hun eigen welzijn. Het coaching traject van Inuka is daarom zeer welkom. Zeker nu er zo veel speelt in de wereld”, aldus Lorraine Degruson, Hoofd van het Global Children and YouthTeam van Amnesty International.

Ondersteuning bij mentaal welzijn

Inuka Coaching stelt het online coaching programma gratis ter beschikking aan Amnesty International. “Het werk van Amnesty International vinden wij erg belangrijk en we willen daar dan ook graag aan bijdragen. We hebben ontzettend veel bewondering voor deze jonge activisten en kunnen niet anders dan ze ondersteunen bij hun mentale welzijn. Het is immers van groot belang dat de activisten in balans blijven en mentaal krachtig zijn”, aldus Robin van Dalen, oprichter en CEO van Inuka.

Meer informatie is te vinden op https://inukacoaching.com/nl/.