‘Ontslagen Arcadis-topman houdt recht op bonus’

De onlangs weggestuurde topman van Arcadis Neil McArthur mag zijn voorwaardelijk toegekende aandelen houden. Daardoor houdt de Schot aanspraak op een variabele beloning als Arcadis aan de prestatiedoelstelling weet te voldoen. Dat meldt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) op basis van de antwoorden van Arcadis op vragen van de beleggersclub.

Een eventuele vergoeding in de vorm van Arcadis-aandelen komt bovenop de vaste ontslagvergoeding van 630.000 euro die het concern aan McArthur overmaakt.

De VEB wilde van Arcadis vooral opheldering en achtergronden over het ontslag van de topman. Daarop antwoordde het ingenieursbureau ,,dat dit te maken heeft met een nieuwe en uitdagende realiteit''. In de loop van dit jaar zou daardoor een verschil van mening zijn ontstaan over hoe het bedrijf moest worden aangestuurd.

Waarnemend bestuursvoorzitter Renier Vree en president-commissaris Niek Hoek gaven in hun reactie ook aan dat McArthur, die per direct opstapte, het bedrijf ,,officieel begin 2017'' zal verlaten. Een precieze verklaring werd niet gegeven, maar volgens de VEB is het waarschijnlijk dat dit komt door de opzegtermijn die de raad van commissarissen in acht moest nemen.