Opnieuw pleidooi Randstad voor Deltaplan banen

Uitzender Randstad pleit andermaal voor een Deltaplan voor banen om de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Volgens topman Jacques van den Broek zijn met name op het gebied van onderwijs, zorg en in de techniek problemen aan het ontstaan.

Van den Broek is naar eigen zeggen al veelvuldig in overleg met verschillende ministeries en instanties. Vooral in onderwijs en zorg gaat de uitstroom van mensen volgens hem harder dan de instroom. Hij noemde als voorbeeld voormalig medewerkers van een bank die in staat moeten zijn om, na de juiste scholing, in het onderwijs aan de slag te gaan.

Het opleiden van mensen is ook iets waar Randstad zelf werk van maakt. De uitzender was in 2017 goed voor het scholen van 25.000 mensen. Dit jaar zullen dat er 100.000 zijn, zo voorspelde Van den Broek. Hij zei verder dat in de technieksector vooral vraag is naar werknemers aan de bovenkant en in het middensegment.

Van den Broek pleitte vorig jaar nog voor meer kennismigranten. De boodschap van toen begint volgens hem nu langzaamaan te landen.