‘Payrollbedrijven nog niet klaar voor het nieuwe jaar’

Pensioenbank Brand New Day waarschuwt dat payrollbedrijven onvoldoende voorbereid zijn op de nieuwe pensioenwetgeving.

 

Door de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) zijn payrollbedrijven vanaf dit jaar verplicht om alle werkgeversverplichtingen op zich te nemen en vanaf 1 januari 2021 moeten zij hun medewerkers een pensioen aanbieden die vergelijkbaar is met het pensioen van collega’s in vaste dienst. Pensioenbank Brand New Day waarschuwt dat slechts 20 procent van de payrollwerkgevers actief met een pensioenregeling aan de slag is gegaan. 

Payrollwerknemers bouwen tot 1 januari 2021 nog via StiPP een pensioen op, maar door de nieuwe wetgeving stopt dit vanaf het nieuwe jaar. Zodra de pensioenopbouw bij StiPP stopt, bouwt de werknemer die nergens ondergebracht is, geen pensioen meer op. Dit betekent ook dat risicodekkingen zoals het overlijdensrisico ook wegvallen. Dit levert een direct aansprakelijkheidsprobleem bij de payrollwerkgever. Werknemers hebben recht op een adequaat pensioen, waaronder een dekking voor het nabestaandenpensioen.

Indien de pensioenregelingen niet correct zijn geregeld, kunnen payrollbedrijven aansprakelijk gesteld worden. Dit levert ook direct een risico op indien de risicodekkingen niet zijn verzekerd terwijl er wel een pensioentoezegging is. “We merken dat de vraag naar pensioenregelingen vanuit payrollbedrijven sterk is toegenomen, ook zien we dat bedrijven nog geen definitieve keuze durven te maken. Terwijl de tijd dringt. Wij maken ons daarom zorgen om de payrollwerknemers die niet tijdig met een adequaat pensioen voorzien zijn zoals vastgelegd in de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans”, aldus Jan Willem Hoitsma, directeur Brand New Day PPI.

De populariteit van payrolling nam na de kredietcrisis sterk toe, omdat het voor werkgevers een manier is om de personeelsadministratie uit te besteden en de kosten te drukken. Door de aangescherpte wetgeving daalde het aantal payrollwerknemers, maar naar schatting ligt het aantal payrollmedewerkers tussen de 100.000 en 150.000. 
 

Gerelateerde artikelen