Sociale onrust goed voor arbeidsvoorwaarden Amerikanen in 2021

Sociale onrust, technologische vooruitgang en COVID-19 brengen de arbeidsvoorwaarden in de VS het komend jaar in een stroomversnelling.

In reactie op de veranderingen in 2020 hebben Amerikaanse werkgevers voorzieningen op het gebied van fysiek en mentaal welzijn uitgebreid. Zo zien Amerikaanse beloningsdeskundigen een ongekende groei van het gebruik van online medische consults, zoals video-afspraken met zorgverleners. Amerikaanse werknemers zijn vaak via hun werk verzekerd. 

Verder is de verwachting dat werkgevers dit jaar meer ondersteuning gaan bieden aan werkende ouders, zoals een flexibele werkplanning en hulp bij kinderopvang. 

Een andere gamechanger is de verschuiving in het Witte Huis als Donald Trump plaatsmaakt voor Joe Biden. Hiermee verandert de koers van het federale beleid met betrekking tot onder meer de gezondheidszorg voor werknemers, de Affordable Care Act (Obama Care), pensioensparen en mogelijkheden voor betaald verlof.

Ook door het groeiend besef van raciale ongelijkheid en discriminatie zal volgens experts de manier waarop werkgevers omgaan met belonen en arbeidsvoorwaarden dit jaar verder veranderen.

Bron: SHRM