Onderzoek: Veel thuiswerken slecht voor band met organisatie

Bijna de helft van de Britse werknemers vindt dat thuiswerken het gevoel bij een organisatie te horen heeft aangetast, blijkt uit onderzoek van recruitmentbedrijf Morgan Philips.

Over het algemeen vinden Britse werknemers dat ze goed worden behandeld door hun werkgever (58% redelijk goed en 27% zeer goed), zo blijkt uit onderzoek in opdracht van recruitmentbedrijf Morgan Philips, maar de helft overweegt van baan te veranderen, waarbij 17% in 2022 van baan wil veranderen.

Zesenveertig procent van de Britse respondenten werkt momenteel thuis - meer dan in Italië (39%), Spanje (32%) en Duitsland (28%) - maar 59% voelt zich geïsoleerd en 47% heeft een verminderd gevoel van 'erbij horen' bij hun organisatie. Desondanks zou 68% van de Britse respondenten de voorkeur geven aan meer mogelijkheden om op afstand te werken, na Spanje met 72%.

Deel uitmaken van het bedrijf is de uitdaging

"De uitdaging waar bedrijven voor staan is om iemand het gevoel te geven dat hij of zij 'deel' uitmaakt van het bedrijf, en tegelijkertijd met mate thuiswerken toe te staan", zegt Tom Gowing, managing director bij Morgan Philips Specialist Recruitment. Volgens Gowing is het aan de werkgevers om te zorgen voor een kantooromgeving waarin mensen graag willen werken.

"Onmiddellijk na de lockdown leken de bedrijven die een enorme mate van flexibiliteit boden in het voordeel in de strijd om talent. Nu lijkt het erop dat die flexibiliteit alleen voordeel oplevert als je ook aandacht besteedt aan de bedrijfscultuur."

Via Personnel Today