Techbedrijven zien brood in werving en selectie

Techbedrijven zien brood in werving en selectie
Belgische platformbouwer automatiseert interne arbeidsmarkt organisaties.

De Belgische technologiebedrijven Nalantis en UQ.works hebben de gezamenlijke joint venture UQalify opgericht. Die ontwerpt HR-platformen voor organisaties om medewerkers te matchen met passende interne functies en opleidingen. Deze zijn bedoeld om organisaties snel inzicht te geven in de talenten en groeimogelijkheden van hun personeel. 

Het nieuwe bedrijf introduceert een interactief, persoonlijk ID-profiel dat het voor medewerkers mogelijk maakt om het eigen potentieel te ontdekken en te delen met relevante instellingen. UQalify speelt in op de ontwikkeling dat de inhoud van veel functies verandert onder invloed van digitalisering. 

“Sommige banen worden gedeeltelijk of zelfs volledig vervangen door een digitale oplossing, voor andere biedt het dan weer nieuwe kansen en groeimogelijkheden”, zo staat in een statement van de nieuwe organisatie. “Daarom worden interne mobiliteit en het (up)skillen van werknemers steeds belangrijker, want vaak schuilt het antwoord al binnen de organisatie zelf.”