Thuiswerkadvies begint steeds meer te knellen bij werkgevers

Thuiswerkadvies begint steeds meer te knellen bij werkgevers
Het demissionaire kabinet besloot dinsdag om het thuiswerkadvies wat te versoepelen. Een stap in de goede richting, vindt de AWVN.

Dit zegt Jannes van der Velde, woordvoerder van de werkgeversvereniging tegen NU.nl. Bedrijven merken namelijk steeds vaker dat “thuiswerken niet alleen voordelen, maar ook nadelen heeft”.

Al bij de start van de pandemie in het voorjaar van 2020 kwam het kabinet met het advies om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Nu, anderhalf jaar verder, is thuiswerken nog altijd het devies, al is het kabinet wel wat soepeler geworden.

“Veel werkgevers laten hun personeel nog altijd 100 procent thuiswerken”, zegt Van der Velde. “En veel anderen kiezen voor een combinatie van thuis en kantoor. Werken vanuit huis heeft voordelen, maar ook nadelen. Doordat personeel thuiswerkt, valt de binding met het bedrijf weg. Ook samenwerken is lastiger en daarnaast zie je dat het creatieve proces beter gaat als mensen fysiek samenzijn.”

Ook hoort hij van werkgevers dat ze het gevoel hebben dat sommige medewerkers “uit beeld raken” doordat ze niet of nauwelijks op kantoor komen. “Al met al begint het bij steeds meer bedrijven te knellen”, aldus Van der Velde.

Gerelateerde artikelen