Thuiswerken zorgt voor veel meer dataverkeer

Thuiswerkers hebben sinds de tweede lockdown sinds half december gezorgd voor een zeer forse toename van het dataverkeer op het netwerk van KPN.

Uit metingen van KPN tussen 29 november en de eerste helft van januari blijkt dat het thuiswerken voor veel meer dataverkeer heeft gezorgd tijdens de tweede lockdown. De tweede helft van december laat een zeer sterke groei zien van het dataverkeer.

Thuiswerken, waarbij veel verkeer naar platforms als Zoom, Google Meet en MS Teams gaat, is de belangrijkste oorzaak hiervan. Maar ook streaming- en TV-verkeer zorgen voor veel meer verkeer op het KPN-netwerk. De drukste dag was 27 december en dat werd volgens KPN vooral veroorzaakt door “recordhoeveelheden TV- en streamingverkeer.”

Tijdens de feestdagen luwde het dataverkeer wat omdat veel mensen vrij waren maar sinds 4 januari is het volgens KPN drukker dan ooit tevoren juist door het thuiswerk. Alle thuiswerk-dataverkeerrecords zijn gesneuveld, meldt het bedrijf. Daarbij zijn dezelfde dagen die op de snelwegen in normale tijden de meeste files kennen, ook qua dataverkeer het drukst: de dinsdag en de donderdag.

Bron: AG Connect