Top 20 beste werkgevers Nederland volgens Glassdoor

Vacature- en carrièremarktplaats Glassdoor heeft de jaarlijkse Top 20 Best Beoordeelde Werkgevers van Nederland bekend gemaakt.

De ranglijst is uitsluitend gebaseerd op de input van werknemers. Zij konden de afgelopen jaren middels een vrijwillige en anonieme review feedback delen over hun baan, werkcultuur en werkgever.

Waardering onafhankelijk van de sector

De top 20 vermeldt werkgevers uit verschillende bedrijfstakken. Dat wijst erop dat er geen specifieke bedrijfstak is waarin werknemers over het algemeen meer tevreden zijn. Eerder dat bedrijven die extra investeren in eerlijke beloning en het ontwikkelen van personeel veel waardering oogsten bij werknemers, ongeacht de sector.

De mensen die de werkgever het beste kennen

Bedrijfscultuur en werksfeer blijken essentiële aspecten voor werkzoekenden bij het kiezen van een nieuwe werkgever. De ranglijst is gebaseerd op de stem van de mensen die het bedrijf het beste kennen: de mensen die er werken. Dit zegt Diarmuid Russell, verantwoordelijk voor internationale bedrijfsvoering en strategische groei bij Glassdoor.

Top 20 best beoordeelde werkgevers Nederland

1. Vodafone
2. Nederlandse Spoorwegen
3. Sligro Food Group
4. UMC Utrecht
5. Deen Supermarkten
6. Microsoft
7. KLM
8. Exact
9. OGD
10. Bol.com
11. HEMA
12. Deloitte
13. IKEA
14. ASML
15. PwC
16. PostNL
17. KPN
18. DSM
19. Coolblue
20. EY

De lijst is gebaseerd op reviews van bedrijven met minstens duizend werknemers. Per bedrijf moesten er minstens 25 reviews zijn, waarvan ministens twee uit het afgelopen jaar gemeten vanaf november 2015. Academische instellingen, scholen en universiteiten komen niet in aanmerking voor de lijst.

Gerelateerde artikelen