Top 5 artikelen over de toekomst van de HR functie

Welke kant gaat HR op, een vraag die iedere HR Professional bezig houdt. CHRO.nl heeft vijf artikelen en onderzoeken uit de internationale media op een rij gezet om u op weg te helpen.

1. The Future of HR in Europe, key challenges in 2015
Dit onderzoek gedaan, door The Boston Consulting Group, heeft 5 HR uitdagingen op een rij gezet die Europese organisaties moeten tackelen willen ze succesvol zijn. Uit het onderzoek komt naar voren dat belangrijk is:
1. Managen van talent
2. Managen van de demografie
3. Het worden van een lerende organisatie
4. Managen van de ‘work-life balance’
5. Managen van verandering
Het onderzoek leest u hier
2. What is the Future of HR
In dit artikel wordt de parallel getrokken tussen Robert Brownings gedicht “Andrea del Sarto” en de uitdagingen waar de huidige HR professional voor staat. De huidige HR professional moet uitkijken dat hij/zij haar focus, passie en drive niet verliest die nodig zijn om de organisatie te helpen kansen te pakken die trends als Big Data en Gamification bieden.
 
Lees het complete artikel hier
 
3. Trends reshaping the future of HR
De digitale technologie evolueert zich zo snel dat het soms lastig is om bij te houden. Het raakt ook bijna elk aspect van ons werkend leven. De ontwikkelingen zullen mensen meer mogelijkheden geven om verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van Talent Management en HR activiteiten. Talent Management zal steeds minder een centraal HR geleide activiteit worden en meer een activiteit die verankerd is in het DNA van de day to day business. Dit zal een fundamentele verandering voor HR zijn.
 
Lees het complete onderzoek hier
4. The HR Department of 2020: 6 Bold Predictions
De HR afdeling is gedoemd en er is geen levensvatbare toekomst voor de HR Functie. HR Professionals zullen vervangen worden door software, althans volgens sommige. Hierbij zes gewaagde uitspraken over de HR Functie in 2020
 
Lees de 6 gewaargde voorspellingen hier 
5. Ten trends that will reshape the Future of HR
Veranderende verwachtingen van werknemers, nieuwe technologieën, globalisering en de noodzaak van een wendbare organisatie in turbulente tijden zal een verandering eisen van de HR Functie. De HR functie zal hierop adequaat anticiperen. Onderzoek door Accenture bracht de volgende 10 trends aan het licht die HR zal ‘reshapen’ in de komende vijf jaar.
 
Lees hier het complete artikel,