Top-100 populairste banen van 2020: retail gezakt, overheid gestegen

In de Top-100 meest populaire banen van 2020 van banenplatform Magnet.me staan in vergelijking met vorig jaar bijna 40% minder banen in de retail. De overheid en de logistieke sector gingen er in populariteit sterk op vooruit. Koploper is nog steeds de Fast Moving Consumer Goods (FMCG)-sector. 

In de Top-100 staan 16 banen bij bedrijven in de FMCG-sector. Ook de populairste vacature van de 73.000 vacatures die in 2020 op Magnet.me werden geplaatst was bij een “FMCG’er”: Het Future Leaders Programme – Digital & Technology Management van Unilever. Naast Unilever zien we ook Procter & Gamble, PepsiCo en Mars terug in de onder studenten en young professionals populaire FMCG-sector.   

Andere sectoren die goed scoren zijn management consulting (14 banen) en de logistiek (10 banen). Vooral die laatste branche doet het ten opzichte van 2019 erg goed. Toen stonden er nog vier banen bij logistieke bedrijven in de Top-100.

Het zou kunnen wijzen op een Corona-effect op de samenstelling van de Top-100 meest populaire banen onder studenten en young professionals. Dit lijkt bevestigd te worden door de verdubbeling van het aantal overheidsfuncties in de Top-100 naar twee. De retailsector daarentegen kreeg te maken met bijna een halvering: van acht naar vijf banen in de lijst. 

Magnet.me is een banenplatform voor studenten, starters en young professionals met maximaal zeven jaar werkervaring.