Veel werkgevers voor geanonimiseerd solliciteren

Geanonimiseerd solliciteren draagt volgens 42 procent van de werkgevers bij aan een inclusiever en diverser personeelsbestand. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Indeed naar het diversiteits- en inclusiviteitsbeleid op de werkvloer.

Geanonimiseerd solliciteren is zonder opgave van persoonlijke gegevens zoals naam, leeftijd, burgerlijke staat en geslacht.  Ruim een derde van de werkgevers gelooft dat geanonimiseerd solliciteren de oplossing is voor het tekort aan diversiteit en inclusie op de werkvloer. 

Ruim 54 procent van de werkgevers geeft aan beleid te voeren gericht op meer diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Op de werkvloer is de steun nog groter. Tachtig procent van de leidinggevenden vindt een zo divers en inclusief mogelijk personeelsbestand belangrijk. Meer dan een derde van de Nederlanders geeft aan een eventuele toekomstige werkgever te selecteren op het gevoerde beleid rondom diversiteit en inclusie. 

Desondanks geeft ruim een kwart (27%) van de leidinggevenden aan geen beleid te voeren op diversiteit en inclusie, omdat zij niet geloven in de meerwaarde voor hun organisatie. Bijna twee derde van de leidinggevenden geeft aan in de toekomst wel meer op diversiteit en inclusie te willen sturen.