Vergoeding testen op werkvloer nog tot eind mei

Werkgevers die hun medewerkers preventief willen (laten) testen omdat thuiswerken geen optie is en 1,5 meter afstand houden niet altijd mogelijk, kunnen daarvoor vooralsnog tot en met 31 mei aanspraak maken op een financiële vergoeding van de overheid. 

De financiële vergoeding vanuit de overheid bedraagt 20 euro per preventieve sneltest. De BIG-geregistreerde arts of de arbodienst kan deze aanvragen. De vergoeding geldt niet voor het testen van mensen met klachten of die met corona-patiënten in contact zijn geweest. Zij moeten volgens de regels een PCR-test laten doen bij de GGD.

Op de website www.werkgeverstesten.nl van VNO-NCW en MKB-Nederland is alle relevante informatie over testen op de werkvloer te vinden. De website biedt werkgevers inzicht in de opties die zij hebben, hoe zij testen op de werkvloer kunnen aanpakken, welke voorwaarden daarvoor gelden en in welke gevallen zij gebruik kunnen maken van de overheidsvergoeding. Zo kunnen werkgevers bijvoorbeeld een eigen testlocatie inrichten – alleen of met collega-bedrijven in de buurt – of hun medewerkers zelftesten laten afnemen. Om voor de vergoeding in aanmerking te komen, dienen deze testen onder begeleiding van een BIG-geregistreerde arts of de arbodienst te worden afgenomen.

 

Gerelateerde artikelen