Vier beste werkgevers van Nederland bekendgemaakt

ZLM Verzekeringen, Vanderlande, Stichting Sint Jozefoord en Frankelandgroep zijn vandaag uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2016. Effectory en Intermediair maakten de winnaars bekend tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam.

Volgens de organisatoren scoren Beste Werkgevers op essentiële onderdelen beter dan andere organisaties. Zij blinken uit op factoren als organisatietrots, steun voor de doelstellingen en tevredenheid over de werkzaamheden. Werknemers van ZLM Verzekeringen, winnaar in de categorie profitsector met meer dan 1000 werknemers, geven het bedrijf gemiddeld een 9,1 op het punt tevreden over de organisatie. Leverancier van bagagebanden Vanderlande, winnaar in de profitsector met minder dan 1000 werknemers, scoort een 8,8 op organisatietrots. Stichting Sint Jozefoord, winnaar non-profit meer dan 1000 medewerkers,  blinkt met een 8,7 uitblinkt in achter de doelstellingen staan. De medewerkers van Frankelandgroep beoordelen tevredenheid over de werkzaamheden met een 9,1.  

Winnaars Beste Werkgeversonderzoek

Categorie

Winnaar

BW Score

Profit <1000 medewerkers

ZLM Verzekeringen

8,5

Profit >1000 medewerkers

Vanderlande

8,0

Non-profit <1000 medewerkers

Stichting Sint Jozefoord

8,6

Non-profit >1000 medewerkers

Frankelandgroep

8,9

 

“Succesvolle organisaties scoren aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren”, concludeert Guido Heezen, oprichter van Effectory. Naast de vier overall winnaars, zijn er 11 winnaars per branche. Inge Essing, docent Nederlands aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam, begrijpt volledig dat haar werkgever met de prijs in de categorie Onderwijs aan de haal gaat. Zij prijst de ontwikkelingsmogelijkheden die het personeel heeft bij haar werkgever. “Zelf vind ik het fantastisch dat ik mee kan doen aan een cursus meubelmaken.” Een collega van Essing is ook positief over de mogelijkheden “om de eigen persoonlijkheid te ontwikkelen”. Daarnaast roemen zij de leuke bedrijfsuitjes van het HMC. 

Overzicht branchewinnaars Beste Werkgever

 

Branche

Winnaar

BW Score

Energie, water en telecom

Geas Energiewacht

8,3

Financiële dienstverlening

ZLM Verzekeringen

8,5

Groot- en detailhandel

IKEA

7,9

Onderwijs

Hout- en Meubileringscollege

7,8

Openbaar Bestuur en Veiligheid

Samenwerkingsverband Noord-Nederland

8,2

Productie en industrie

Vanderlande

8,0

Transport en logistiek

Den Hartogh Logistics

7,8

Vrije tijd, reizen en cultuur

Hutten

7,6

Woningcorporaties

Volkshuisvesting Arnhem

8,1

Zakelijke dienstverlening

Bouwend Nederland

7,7

Zorg

Frankelandgroep

8,9

Aan het Beste Werkgeversonderzoek namen in totaal 313 organisaties deel en beoordeelden 224.657 medewerkers hun werkgever. 

Gerelateerde artikelen