Vincent Geerts, Van Leeuwen Buizen Groep: Herstel resultaten dankzij op peil houden personeel

Vincent Geerts (CFO Van Leeuwen Buizen Groep): succes dankzij uitblijven drastische ingrepen
Mensen tijdens een crisis aanhouden hoewel dat ten koste gaat van de financiële resultaten. Van Leeuwen Buizen Groep deed het en kon een snelle opleving maken na de coronacrisis.

In het coronajaar 2020 stonden de resultaten van de Van Leeuwen Buizen Groep onder druk, vooral door de teruglopende vraag naar de stalen buizen die het concern levert.

Snel herstel en recordomzet

Maar Van Leeuwen herstelde zich. In 2021 wist het concern een recordomzet en -winst te behalen. De totale omzet van de Van Leeuwen Buizen Groep bedroeg in 2021 € 1.431 miljoen (2020: € 1.178 miljoen). Het bedrijfsresultaat kwam uit op € 79 miljoen (2020: € 15 miljoen).

Dit snelle herstel kwam vooral doordat het bedrijf afzag van allerlei drastische maatregelen. Het groeipotentieel van het bedrijf is hierdoor intact gebleven. Dat blijkt uit een interview met Vincent Geerts, sinds mei 2021 CFO van Van Leeuwen met CFO.nl. 

Op de lange termijn gunstig

Zo hield Van Leeuwen het aantal personeelsleden bleef goed op peil – eind 2020 waren er 2.419 mensen in dienst, slechts 200 minder dan eind 2019. Daarmee behield het concern voldoende ‘vet op de botten’ voor een spoedige wederopstanding. “We hebben bewust wat minder hard ingegrepen dan we hadden kunnen doen. Daar plukken we nu de vruchten van”, kan Geerts terugblikkend zeggen. “Het betekende wel dat we in 2020 minder goed hebben gepresteerd dan als we heel drastisch hadden in gegrepen. Maar op de lange termijn is het alleen maar gunstig.”