Volkswagen zet 30.000 mensen op straat

Volkswagen zet 30.000 mensen op straat
Volkswagen overweegt om tot 30.000 banen te schrappen om kosten te besparen en de concurrentiepositie te verbeteren tegenover rivalen als Tesla. 

Dat meldt het Duitse dagblad Handelsblatt, dat daarbij op basis van bronnen een presentatie aanhaalt van Volkswagen-topman Herbert Diess aan de raad van c ommissarissen.Hooggeplaatste bronnen bij Volkswagen speken de berichten tegen, aldus persbureau AFP.

Het autoconcern zou meerdere scenario’s hebben geschetst. Een daarvan zou een zeer stevige ingreep behelzen. Een woordvoerder van Volkswagen liet in een reactie weten dat er geen twijfel is dat de autobouwer het concurrentievermogen van zijn grote fabriek in Wolfsburg moet aanpakken. Maar de discussie hierover zou nog aan de gang zijn en er zouden nog geen “concrete scenario’s” zijn.

Een woordvoerder van de ondernemingsraad van Volkswagen heeft alvast laten weten een maatregel waarbij 30.000 banen verloren gaan “absurd en ongegrond” te vinden. De door de zakenkrant geschetste banenreductie zou betekenen dat ongeveer een kwart van het totaal aantal banen bij het hoofdmerk Volkswagen op de tocht staat.

(ANP)

Gerelateerde artikelen