Vrees voor massaontslag bij Tata Steel

Onder vakbonden en werknemers van Tata Steel Nederland heerst grote onrust omdat een fusie met een branchegenoot, bijvoorbeeld het Duitse ThyssenKrupp, zal leiden tot een massaontslag. Dat schrijft Het Financieele Dagblad donderdag op de voorpagina.

Vakbond FNV speculeert over 4000 ontslagen wanneer de voormalige Hoogovens samengaat met ThyssenKrupp. Vooral ondersteunende functies zouden dan verdwijnen. “Het ligt dan voor de hand dat die op één plek worden geconcentreerd, namelijk Duitsland”, aldus FNV-bestuurder Aad in ‘t Veld tegenover de roze krant.
President-commissaris Jacques Schraven van Tata Steel Nederland bv deelt deze zorg niet. Hij noemt het getal van 4000 “volkomen uit de lucht gegrepen”. Volgens Schraven presteert het bedrijf “ondanks de overcapaciteit op de staalmarkt, heel erg goed”. Peter Böeseken, bestuurder van CNV Vakcentrale, wijst echter op de grote onzekerheid onder het personeel. “Het huidige werkgelegenheidspact loopt op 1 oktober af. We doen een dringend beroep op de directie om met een nieuw pact te komen.” De bonden zijn door de directie uitgenodigd om vrijdag te komen praten.

Gerelateerde artikelen