CHRO Community: dit staat er op het programma in 2021!

Het lijkt erop dat fysieke events voor de CHRO Community na de zomer weer denkbaar zijn. Dat is goed nieuws! Want het CHRO-programma 2021 staat klaar.

Het is bijna zo ver. Na een tijd van lockdowns, mogen we in 2021 voorzichtig weer uitkijken naar de eerste stappen van actief herstel. Ook voor de CHRO Community zullen er binnenkort weer mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten en quality time met elkaar te organiseren. Persoonlijk zie ik er als nieuwe CHRO Communitymanager enorm naar uit om u later dit jaar zelf te verwelkomen op een van onze events of netwerkbijeenkomsten. 

Professionele ontmoetingen in 2021

Want ook 2021 wordt weer een jaar van inspiratie en professionele ontmoetingen, met rondetafelgesprekken, twee grote CHRO-events en dit jaar voor het eerst de HRExpo, dat behalve een netwerkevent voor professionals tevens de opzet van een beurs krijgt. Daar moet meteen bij gezegd worden dat de pandemie ook in dit jaar nog merkbaar invloed kan hebben op de vorm, de omvang en de datum van de events.  

Om in de CHRO Community interessante en actuele thema’s te kunnen blijven bespreken en de juiste mensen met elkaar in contact te brengen, ontvang ik heel graag uw input, want die is onmisbaar. Waar bent u op dit moment mee bezig, welke ervaringen wilt u zelf onder de aandacht brengen, over welke ervaringen van anderen zou u willen horen? Dit kan per mail, telefonisch, via Teams of welke andere communicatievorm dan ook.

Belangrijke events voor u

Momenteel finetunen wij de opties en kiezen we de beste mogelijkheden, maar zeker is dat wij voor de CHRO Community dit jaar de belangrijke events die u van ons gewend bent gaan organiseren. Als eerste is er de Leadership in HR Summit op 10 juni, die geheel online zal plaatsvinden. Op de events na de zomer verwachten wij u weer persoonlijk te kunnen ontvangen.

Hieronder een kort overzicht van onze plannen voor 2021.  

Leadership in HR Summit

Thema: ‘Courage as a Superpower’

Op 10 juni organiseren wij het eerste CHRO-event van het jaar. We stellen hiervoor een aantrekkelijk onlineprogramma samen, zoals u het nog niet eerder heeft gezien. 

Het thema ‘Courage as a Superpower’ gaat over vragen als: Wat betekent moed voor u? Wanneer hebt u voor het laatst moed getoond? Wanneer werd uw moed het afgelopen jaar op de proef gesteld? Want waar disruptie in 2019 nog een buzzword was, heeft Covid-19 daar een heel andere lading aan gegeven. 
Na een periode van ontwrichting werken we toe naar de wederopbouw. Hoe gaat dat eruitzien en welke rol gaat u daarin spelen? En hoeveel moed is daarvoor nodig? We gaan met elkaar in gesprek over de kracht van moedig leiderschap, wat dat inhoudt, wat dat in de praktijk betekent en waarom het nodig is. 

Ga voor meer informatie naar leadershipinhr.nl 

 

CHRO Day 2021   

CHRO Day staat dit jaar uiteraard ook weer op de agenda, en wel op 18 november. Het wordt een dag van reflectie, van terugkijken en vooral van vooruitkijken. 
Eén van de hoogtepunten van de dag is de uitreiking CHRO of the Year Award. Ten overstaan van vele collega-CHRO’s en HR Executives wordt de CHRO of the Year 2021 bekend gemaakt. Het doel van de CHRO of the Year Award is om innovatieve, inspirerende CHRO’s en HR Executives, met een duidelijk impact op de organisatie, erkenning te geven voor het werk dat zij doen. 

Thema: ‘The Culture of Curiosity’ 

Een nieuwsgierige cultuur binnen de organisatie brengt voordelen met zich mee maar kan ook spannend zijn. Als we ons volledig openstellen voor onze nieuwsgierige aard, zijn we in staat om zonder grenzen na te denken. In tegenstelling tot creativiteit, gaat nieuwsgierigheid niet in eerste instantie over het oplossen van problemen. Het gaat over exploratie, ontdekking en het verbreden van de horizon. 

Curiosity gaat over het bevragen van bestaande antwoorden. Een van de cruciale vragen is hier: hoe kritisch mogen medewerkers zijn, ten opzichte van de koers en de leiders die haar hebben uitgezet. Hoeveel nieuwsgierigheid staan leiders anderen en niet in de laatste plaats zichzelf toe?
Wat betekent nieuwsgierigheid voor u? Hoe nieuwsgierig durft ú te zijn?

Ga voor meer informatie naar CHRODAY.nl

 

Virtuele en fysieke rondetafelsessies in 2021

Tevens zullen we dit jaar een aantal virtuele en later in het jaar als het weer mogelijk is naar verwachting ook fysieke rondetafelsessies inplannen om in een kleinschalige setting van maximaal 6 tot 8 CHRO’s een actueel thema te bespreken.  

Verder organiseren we net als in 2020 weer een aantal webinars. Deze webinars zijn praktisch van opzet en daarom vaak ook interessant voor leden uit uw HR-team. En uiteraard bent uzelf van harte welkom om deze webinars bij te wonen.  

Deel uw wensen en ervaringen!

Kortom mét elkaar gaan we dit jaar weer zorgen voor veel ontmoetingen. Om elkaar te inspireren, van elkaar te leren en elkaar te leren kennen. Ik kijk uit naar jullie ideeën en feedback. Neem gerust contact met mij op om ze kenbaar te maken! Wellicht lukt dat zelfs weer in een persoonlijk gesprek, zodra de omstandigheden het toelaten. 

Ik hoop eenieder van u snel te mogen verwelkomen op één van onze events!

Anna-Bo Bouwens,
Communitymanager CHRO