Werkgevers blijven ondanks crisis investeren in de medewerkers

Werkgevers maken zich op voor de her- of opstart van hun bedrijf na de coronacrisis en blijven bovendien investeren in hun medewerkers.

95 procent van de werkgevers heeft maatregelen getroffen om volgens de nieuwe overheidsvoorschriften van de ‘1,5 meter-samenleving’ te kunnen werken of is bezig zulke maatregelen te treffen. 

Dat concludeert werkgeversvereniging AWVN op basis van de tweede AWVN-ledenenquête over de effecten van de coronacrisis. De eerste enquête werd eind maart gehouden. Uit de ledenpeiling blijkt verder dat werkgevers ondanks de coronacrisis van plan zijn te blijven investeren in duurzame inzetbaarheid, gezondheid van medewerkers en wendbaarheid van personeel en organisatie.

Werkgevers treffen aan scala aan maatregelen

Beide enquêtes peilen hoe werkgevers omgaan met de gevolgen van de crisis en wat zij doen om de crisis met zo weinig mogelijk schade door te komen. Zo blijkt uit de nieuwste cijfers dat bedrijven nog een scala aan andere maatregelen getroffen hebben om de klappen op te vangen. 

Overheidsmaatregelen als de NOW, waarvan 40 procent van de werkgevers gebruikmaakt of denkt te gaan maken, helpen om de gevolgen van de crisis minder ernstig te maken.

De resultaten van de AWVN-peiling zijn gratis beschikbaar.