Wie wordt CHRO of the Year 2018?

Welke HR-directeur is hét voorbeeld voor zijn vakgenoten? Wie volgt Janine Vos, CHRO of the Year 2017 op? De verkiezing voor de CHRO Award is begonnen.

Tegen welke collega’s kijkt u op? Welke Nederlandse CHRO geeft u de meeste inspiratie, heeft écht impact op de business en weet innovatie te laten bloeien? Niet alleen in de eigen HR-organisatie, maar in het hele bedrijf?

Dat maken we bekend op donderdag 22 november tijdens de uitreiking van de CHRO of the Year Award 2018. De CHRO Award is onderdeel van de CHRO Summit 2018, die dit jaar gaat over het thema ‘Diversity in a complex world’. Dit inspirerende event van de CHRO Community zal dit jaar plaatsvinden in het Koninklijke Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Doel CHRO Award

Waarom een CHRO Award? Met deze verkiezing willen we innovatieve, inspirerende HR-directeuren, die een duidelijk impact op de organisatie hebben, erkenning geven voor het werk dat zij doen. En: inspiratie bieden aan onze gehele CHRO Community. 

Vaak heeft elk team zijn eigen purpose, leider en cultuur. Teams streven naar vrijheid en autonomie. Hoe zorgen we ervoor dat zij toch met elkaar verbonden blijven, een gedeelde purpose voelen en beleven? Ga hierover op 2 april met andere CHRO's in gesprek en meld je aan met code WLHR20.

Criteria 

Welke HR-directeuren hiervoor in aanmerking komen, beoordelen we aan de hand van drie I’s: Innovatie, Inspiratie en Impact. Wie introduceert binnen zijn of haar HR-beleid innovatieve methoden, instrumenten en samenwerkingsverbanden? Welke HR-directeur inspireert zijn of haar omgeving, zowel in- als extern, met deze innovatieve aanpak? Welke HR-directeur heeft aantoonbare impact op de organisatiedoelstellingen geboekt met dit innovatieve, inspirerende HR-beleid? In het kort kijken we naar de volgende criteria:

•    HR-directeuren die in aanmerking komen voor de CHRO of the Year Award 2018 werken als zelfstandige, autonome HR-leiders (CHRO's) in een groot of middelgroot bedrijf (> 2.000 medewerkers). 
•    Ze hebben als standplaats Nederland en zijn thans meer dan een jaar in hun rol.
•    Alle genomineerden hebben zich onderscheiden door het voeren van een innovatief en vooruitstrevend HR-beleid. Kortom, de drie I’s: Innovatie, Inspiratie en Impact.

Meedoen?

De inschrijving voor de verkiezing van CHRO of the Year 2018 is geopend. HR-directeuren kunnen worden aangedragen door collega’s. Wilt u een HR-directeur voordragen? Dan kunt u deze nominatie, inclusief een korte beargumentatie, indienen via deze link.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Community manager Sanne van den Eijnde, via svandeneijnde@alexvangroningen.nl. De uiterlijke datum voor het aanleveren van genomineerden is 11 september 2018.

Procedure

1. Genomineerden
Op basis van voordrachten uit de CHRO Community wordt er een longlist gemaakt van genomineerden. De CHRO Community wordt gevraagd om nominaties aan te leveren inclusief een argumentatie op de punten inspiratie, innovatie en impact. Indienen kan via deze link.

2. Shortlist
Van iedere genomineerde wordt een CHRO-dossier gemaakt. De dossiers geven de jury een algemene impressie en een overzicht van de prestaties van de genomineerden, inclusief de eventuele input van de CHRO Community en een aanbeveling van de desbetreffende CEO.

De jury beoordeelt vervolgens de nominees en maakt een shortlist van maximaal vijf kandidaten op basis van de 3 I’s: Innovatie, Inspiratie, Impact. Deze shortlist met genomineerden voor de CHRO of the Year Award wordt uiterlijk 24 september bekend gemaakt op CHRO.nl.

3. Interviews met genomineerden
Om het dossier te completeren worden alle genomineerden uitgenodigd voor een interview met de voltallige jury. Tijdens het interview wordt gesproken over de drie I’s: Innovatie, Inspiratie en Impact.

Lees de interviews met de CHRO's van 2017:
Winnaar Janine Vos (Rabobank): 'Impact op een megatranformatie'
Genomineerde Lia Belilos (Arcadis): 'HR spreekt nu een gezamenlijke taal'

Genomineerde Hein Knaapen (ING): 'Levensvisie in leiderschap'

4. Jurymeeting
Na de interviews komt de jury bij elkaar en bespreekt welke genomineerde het beste scoort op de drie I’s, op basis van de CHRO-dossiers en de interviews.

5. Bekendmaking
Op donderdag 22 november tijdens het diner van de CHRO Summit 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Jury

De jury bestaat uit de HR-directeuren die afgelopen jaren de titel 'CHRO of the Year' mochtend dragen, en een expert uit het HR-vakgebied.

Janine Vos, CHRO Rabobank en CHRO of the Year 2017
Anne Jaakke, CHRO Hunkemöller en CHRO of the Year 2016
Niko Veenstra, CHRO of the Year 2015 en voormalig CHRO van Eneco Group
Marc Albert, Managing Director Benelux CEB

Meedoen?

Via CHRO.nl houden wij u op de hoogte van het verloop van de procedure van de CHRO of the Year verkiezing 2018. Uiteraard maken we hier binnenkort ook de genomineerden bekend. 

Wilt u een HR-directeur voordragen? Dan kunt u deze nominatie, inclusief korte argumentatie, indienen via deze link. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Algemeen Hoofdredacteur CHRO Community Marjan Bleeker, via mbleeker@alexvangroningen.nl. De uiterlijke datum voor het aanleveren van genomineerden is 11 september 2018.

We zien u graag tijdens de feestelijke uitreiking tijdens de CHRO Summit op 22 november!

Vaak heeft elk team zijn eigen purpose, leider en cultuur. Teams streven naar vrijheid en autonomie. Hoe zorgen we ervoor dat zij toch met elkaar verbonden blijven, een gedeelde purpose voelen en beleven? Ga hierover op 2 april met andere CHRO's in gesprek en meld je aan met code WLHR20.