Zalando-topman stopt voor carrière vrouw

Rubin Ritter, een van de drie topmannen van kleding- en schoenenwebwinkel Zalando, heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij heeft samen met zijn vrouw besloten dat haar carrière de komende tijd voorrang krijgt. Ritter heeft er ruim elf jaar opzitten bij Zalando. Zijn twee medebestuurders Robert Gentz en David Schneider, die sinds 2010 gezamenlijk met Ritter de functie van topbestuurder vervulden, blijven dat met zijn tweeën doen.

Ritter, die nog aanblijft tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, laat weten dat Zalando de afgelopen jaren zijn prioriteit is geweest. Nu is het volgens hem tijd om zijn leven een nieuwe wending te geven, waarbij hij ook meer tijd aan zijn gezin wil besteden. Wat Ritter op professioneel gebied gaat doen na Zalando weet hij nog niet.

Onder Ritter, Gentz en Schneider groeide de Berlijnse start-up Zalando uit tot een van de grootste Europese modewebwinkels. Bij het bedrijf werken inmiddels zo'n 14.000 mensen en Zalando is op weg om dit jaar voor 10 miljard euro aan artikelen te verkopen.

Gerelateerde artikelen