CHRO: 5 best gelezen interviews 2017

CHRO: 5 best gelezen interviews 2017
CHRO Award-winnaar Janine Vos en Irene Vernie waren inspiratiebronnen voor HR in 2017. Wat zijn de 5 best gelezen interviews van chro.nl uit 2017?

Janine Vos CHRO of the Year 2017
Janine Vos Global Head of HR van Rabobank is de nieuwe CHRO of the Year uitgeroepen door de juryleden van de CHRO Community. De jury (Steven Meesters, Anne Jaakke, Niko Veenstra, Hette Mollema en Marc Albert) gaven haar deze bijzondere waardering omdat Vos een uitgesproken visie vertegenwoordigt gericht op de toekomst van werk, met een heldere overtuiging op het gebied van de toekomst van leiderschap, een met een stoerheid die niet alles op HR-gebied bij de onderneming legt, maar ook bij de medewerker zelf, en met een contactuele vaardigheid om dit pakkend en aansprekend over te brengen. Ze is in hoge mate de HR-professional van morgen.
chro.nl/artikel/janine-vos-impact-op-een-megatransformatie

Irene Vernie, HR-directeur Rituals: ‘Onboarding is een geoliede machine’
Al zeven jaar op rij groeit het personeelsbestand van Rituals exponentieel. ‘Onboarding is bij ons een geoliede machine aan het worden’, zegt HR-directeur Irene Vernie. Hoewel veel retailers vechten om te overleven, groeit cosmeticabedrijf Rituals al jaren op rij. En niet zo’n beetje ook. In 2015 stond de teller nog op zo’n 2500 medewerkers wereldwijd. Anno 2017 is dat aantal verdubbeld naar 5000 man personeel.
chro.nl//artikel/irene-vernie-hrdirecteur-rituals-onboarding-is-een-geoliede-machine

HR-directeur Jumbo: ‘Recruitment moet strategischer’
Kunnen alle mensen mee in Jumbo’s ambitieuze omnichannel-strategie?
chro.nl//artikel/recruitment-moet-strategischer

HR-directeur Philips: ‘Zelfsturing is bij ons een journey’
Hoe maak je van kleine initiatieven voor zelfsturing een grotere beweging in de organisatie? Veel organisaties zijn nog zoekende. Ook Philips is aan deze reis begonnen.
chro.nl//artikel/zo-geeft-philips-vorm-aan-zelfsturing

HR-directeur SAP: ‘Ik sluit niet uit dat mijn functie verdwijnt’
Volgens Babara Lammers, HR-directeur van SAP Nederland, zijn er in de toekomst nog twee soorten HR-directeuren over.
chro.nl/artikel/hrdirecteur-sap-ik-sluit-niet-uit-dat-mijn-functie-verdwijnt

Gerelateerde artikelen