CHRO of the Year 2017

De 3 genomineerden voor de CHRO of the Year Award 2017 zijn bekend. Wie is dit jaar de meest impactvolle, innovatieve en inspirerende CHRO van Nederland?

Tegen welke collega’s kijkt u op? Welke Nederlandse CHRO geeft u de meeste inspiratie, heeft écht impact op de business en weet innovatie te laten bloeien, niet alleen in de eigen HR-organisatie, maar in het hele bedrijf?

Dat maken we bekend op 23 november tijdens de derde editie van de CHRO Award 2017 in Parc Broekhuizen in Leersum. De CHRO Award is onderdeel van de CHRO Summit 2017, dat dit jaar gaat over het thema ‘Building the Ultimate Employee Experience’.

Het doel van de CHRO of the Year Award is om innovatieve, inspirerende HR-directeuren, die een duidelijk impact op de organisatie hebben, erkenning te geven voor het werk dat zij doen.

Dit zijn de drie genomineerden

Op basis van de directe en indirecte input uit de CHRO Community, een aanbeveling van de CEO van de desbetreffende CHRO en input van de jury hebben we een longlist gemaakt van genomineerden. Dit jaar maken de volgende drie HR-directeuren kans op de CHRO of the Year Award:

Lia Belilos, Global HR Director Arcadis
Hein Knaapen, CHRO ING Bank
Janine Vos, CHRO Rabobank

Criteria en jury

Wie introduceert binnen zijn of haar HR-beleid innovatieve methoden, instrumenten en samenwerkingsverbanden? Welke HR-directeur inspireert zijn of haar omgeving, zowel in- als extern, met deze innovatieve aanpak? Welke HR-directeur heeft aantoonbare impact op de organisatie geboekt met dat innovatieve, inspirerende beleid? Om die vragen te beantwoorden hanteren we de volgende criteria:

  • Alle genomineerden werken als zelfstandige, autonome HR Leiders (CHRO's) in een groot of middelgroot bedrijf (>2000 mw).
  • Ze hebben als standplaats Nederland en zijn thans meer dan twee jaar in hun rol.
  • Alle genomineerden hebben zich onderscheiden met een innovatief en vooruitstrevend HR-beleid. Een beleid dat een duidelijke impact heeft op de gestelde bedrijfsdoelstellingen en waarbij de HR-directeur wordt gezien als inspiratie voor de interne en externe omgeving.
  • Kortom, het gaat om de 3 i’s: Innovatie, Inspiratie en Impact.

De jury bestaat dit jaar uit vijf vakgenoten uit het HR-werkveld.

Steven Meester, juryvoorzitter
Niko Veenstra, CHRO of the Year 2015
Anne Jaakke, CHRO Hunkemöller en CHRO of the Year 2016
Hette Mollema, Regional Director Benelux Workday
Marc Albert, Managing Director Benelux CEB

En nu?

Om een compleet beeld te vormen zullen alle genomineerden langskomen bij de voltallige jury voor een interview met als kern de 3 i’s: Innovatie, Inspiratie en Impact. Na de interviews zal de jury bij elkaar komen en bespreken welke genomineerde het beste scoort op de 3 i’s op basis van de CHRO Dossiers en de interviews.

Kom naar de uitreiking van de CHRO Award 2017!

Op donderdag 23 november tijdens het diner van de CHRO Summit 2017 maken we de winnaar bekend. Wilt u hier bij zijn? Meld u dan hier aan.