CHRO Online Forum Team Dynamics: Hoe hou je de roedel bij elkaar?

Hoe slagen corporates er in de huidige tijd in om iedereen verbonden te houden, en de gedeelde purpose te laten voelen en beleven? Hierover gaan wij op 12 november aanstaande online in gesprek met Kees de Rijke, Brigadegeneraal Koninklijke Landmacht, en Sophie Jaspers, HR Directeur Lidl Nederland, in het kader van het thema Team Dynamics in tijden van corona. 

Ieder team heeft – impliciet of expliciet – zijn eigen purpose, leider, cultuur en last but not least dynamiek. In organisaties werkt een variëteit aan teams samen die allen voor zich streven naar optimale vrijheid en autonomie. Daar speelt op dit moment ook nog eens de corona-crisis in mee. Dat vergroot de uitdaging om ervoor te zorgen dat teams toch met elkaar verbonden blijven. 

Hoe doe je dat en hoe kunnen andere organisaties ons daarin inspireren? Welke impact kun je als CHRO in deze context hebben op dit aspect van samenwerking? Tijdens het CHRO Forum kijken we behalve naar de rol van de CHRO organisatiebreed, ook naar de samenwerking tussen de CHRO en de andere board-members en de heersende dynamiek.

Programma

11.00 uur   Opening Online Forum
11.05 uur   Rick de Rijk: Hoe hou je de roedel bij elkaar. 
11.20 uur   Gesprek met Kees de Rijke (Koninklijke Landmacht) en Sophie Jaspers (Lidl Nederland)
12.00 uur  Einde Online Forum

Sprekers

Rick de Rijk
Is eigenaar van Gooiconsult, ruim 20 jaar actief op het domein van leren en presteren en gefascineerd door de vraag hoe leren bijdraagt aan organisaties en vice versa.

Optimaal blijven presteren in crisistijd is niet vanzelfsprekend. Hoe houd je de roedel bij elkaar ten tijde van verandering en crisis? Hoe houd ik op afstand goed contact met mijn team? Hoe houden wij elkaar betrokken en geïnspireerd? Hoe houden wij de productiviteit op peil als mensen onzeker zijn en wellicht vertrouwen verliezen? Deze tijd vraagt om het tactvol samenwerken in je team. Rick de Rijk laat zien hoe je de roedel bij elkaar houdt in tijden van crisis en verandering onder het motto: als je inzoomt op teams stijgen de individuen boven zichzelf uit.

Kees de Rijke
Kees de Rijke, Brigadegeneraal Koninklijke Landmacht, is sinds mei 2017 directeur HR bij de landmacht. Daarvoor bekleedde hij functies als beleidsadviseur, commandant Pantserinfanteriebataljon, coördinator Instituut Defensie leergangen, hoofd Personeelsmanagement Landstrijdkrachten, hoofd J-3 Operaties bij het ministerie van Defensie en docent militaire wetenschappen. Hij nam deel aan verschillende missies en was troepencommandant in Afghanistan. De Rijke volgde de Koninklijke Militaire Academie, de opleiding Hogere Defensievorming en de TiasNimbas Business School.

Sophie Jaspers
Sophie Jaspers is sinds 2016 HR Directeur bij Lidl Nederland. In de ruim twintig jaar dat Lidl in Nederland opereert, is de supermarktketen exponentieel gegroeid. Van enkele vestigingen in 1996 stond de teller tijdens het twintigjarige bestaan op 420 filialen en 18.500 medewerkers. In een interview met CHRO uit 2017 vertelt zij hoe de van oudsher hiërarchische supermarktketen Lidl steeds meer ruimte geeft voor vertrouwen. En dat betaalt zich in de huidige crisistijd uit.

Aanmelden voor het CHRO Forum van 12 november