CHRO profiel Abbe Luersman

CHRO profiel Abbe Luersman
De Amerikaanse Abbe Luersman is Executive Vice President and Chief People Officer bij Otis Worldwide Corporation. Luersman was één van de genomineerden voor de CHRO of the Year Award 2018.

‎Otis Worldwide Corporation‎‎ (‎‎gebrandmerkt als‎‎ de ‎‎Otis Elevator Company‎‎, de voormalige wettelijke naam) is een Amerikaans bedrijf dat liften, roltrappen, bewegende loopbruggen en aanverwante apparatuur ontwikkelt, produceert en op de markt brengt. ‎

‎Otis, gevestigd in ‎‎Farmington, Connecticut‎‎, VS, is ’s werelds grootste fabrikant van verticale transportsystemen, voornamelijk gericht op ‎‎liften‎‎, ‎‎bewegende loopbruggen‎‎ en ‎‎roltrappen‎‎. ‎Het bedrijf pionierde met de ontwikkeling van de “veiligheidslift”, uitgevonden door ‎‎Elisha Otis‎‎ in 1852, die een speciaal mechanisme gebruikte om de liftwagen op zijn plaats te vergrendelen als de hijstouwen het begeven. ‎

‎De Otis Elevator Company werd in 1976 overgenomen door ‎‎United Technologies‎‎, maar werd 44 jaar later in april 2020 afgesplitst als een onafhankelijk bedrijf als ‎‎Otis Worldwide Corporation‎‎. ‎

‎De slogan is “Made to move you”.‎

 

In een interview met de Society for Human Resource Management geeft Abbe Luersman, tot april 2021 CHRO van Ahold Delhaize, aan dat ze ervan geniet om individuen en organisaties te zien groeien. “[They] deliver things they didn’t think were possible, seeing an entire culture change or an organization change,” vertelt ze.

Abbe Luersman was één van de genomineerden voor de CHRO of the Year Award 2018. Bekijk ook de profielen van de andere genomineerden: 
Jana Belyušová (Endemol)
Hans van Leeuwen (Asito) 
Renata Mrazova (NN) 

Zelf groeide Luersman op in een arbeidersgezin. In een interview vertelt ze dat haar familie erg hard moest werken om hun doelen te bereiken. Haar vader had meerdere banen tegelijkertijd om zijn familie te kunnen onderhouden. Naar eigen zeggen heeft dit voor een groot deel haar huidige mentaliteit gevormd. In een interview stelt Luersman het volgende; ‘’When you don’t achieve something, don’t be disappointed. There’s always a next day to try again.’’ Deze quote karakteriseert haar arbeidsmentaliteit en weerspiegelt zich onder meer in de drie bijbaantjes die zij had toen ze nog studeerde.

Luersman sinds juli 2016 Chief HR Officer van Ahold Delhaize. De Amerikaanse begon haar carrière in 1991 bij Whirlpool Corporation. Nadat ze ruim 12 jaar in verschillende functies werkte bij Whirlpool, groeide zij in 2003 door tot Corporate Director Global HR van het bedrijf. Nog geen twee jaar later werd zij aangesteld als Vice President Total Rewards & HR Solutions. In totaal werkte Luersman ongeveer 16 jaar voor Whirlpool, voordat zij de overstapstap naar Unilever maakte. In haar laatste functie bij Unilever was zij verantwoordelijk voor de HR van Unilever in Europa. Sinds 2013 werkt ze voor Ahold. De CHRO heeft haar opleiding genoten in de Verenigde Staten aan de Universiteit van Miami in Ohio.

Lees ook: het interview van Society for Human Resource Management met Abbe Luersman.

 

Carrière

2021 – heden

Executive Vice President and Chief People Officer, Otis Worldwide Corporation

2016 – 2021:

CHRO, Ahold Delhaize

2013 – 2016 CHRO, Ahold Nederland

2009 – 2013:

Senior Vice President HR Europa, Unilever

2007 – 2009:

Senior Vice President HR Transformatie en Strategie, Unilever

2005 – 2007:

Vice President Total Rewards & HR Solutions, Whirlpool

2003 – 2005:

Corporate director Global HR, Whirlpool

 
Opleidingen
 MBA, Miami University 
Raad van Bestuur
Frans Muller – CEO
Jeff CarrCFO
Pierre Bouchut – COO Europe & Indonesia