CHRO Profiel: Alfred Boot

CHRO Profiel: Alfred Boot
Alfred Boot was tot 2021 directeur HR bij een groot Nederlands bouwbedrijf: Dura Vermeer. Sinds 2021 is hij zelfstandig adviseur/spreker/auteur.

Voordat Alfred Boot als directeur HR begon bij Dura Vermeer, is hij onder andere werkzaam geweest als projectleider, interim-manager en organisatieadviseur. Hij heeft verschillende functies bekleed bij bedrijven en instellingen als Restoplan en het Gemeenschappelijk administratiekantoor. Tot 2021 werkte hij als directeur HR bij het bouwconcern Dura Vermeer. Boot. Hij was daar verantwoordelijk voor het gehele HR- en integriteitsbeleid van Dura Vermeer.

Ook zorgde Boot ervoor dat het concern in december 2015 startte met een project om hoogopgeleide vluchtelingen een werkplek aan te bieden. Boot zei hierover: “Als de eersten met vlag en wimpel slagen, kunnen wij dit project verder laten groeien. We beginnen bewust klein. Bij de aanname van vluchtelingen zullen we kritisch blijven. Dat geldt zeker voor de eerste UAF-deelnemers, die een belangrijke voorbeeldfunctie hebben.”

Dura Vermeer

Dura Vermeer Groep is een bouw/infra-concern, actief in bouw, engineering, infrastructuur(wegenbouw) en dienstverlening. In 2016 haalde het bedrijf een omzet van meer dan 1 miljard euro en een nettowinst van 3,6 miljoen euro Daarmee behoort Dura Vermeer tot één van de grootste Nederlandse bouwbedrijven.

Carrière

2021 – heden Adviseur, Spreker, Auteur, Nudge Consult
2021 – heden Bestuurslid Bpf Bouw, Pensioenfonds voor de Bouw Nijverheid
2021 – heden Adviseur, Dura Vermeer Groep
 1997 – 2021   Directeur HR, Dura Vermeer Groep 
 1990 – 1997  Hoofd P&O, Restoplan
 1987 – 1990  Sr consultant, BDO CampsObers Management Consultants 
 1983 – 1987      Senior beleidsmedewerker, Gemeenschappelijk administratiekantoor
 1981 – 1983  Onderwijsassistent, Erasmus Universiteit Rotterdam

 

Opleiding

 1976 – 1983  Economie, Erasmus Universiteit Rotterdam

 

Raad van Bestuur

 Job Dura   CEO 
 Lowick Barg   CFO
 Ronald Dielwart   Lid RvB 
 Theo Winter  Lid RvB
Gerelateerde artikelen