CHRO profiel: Arne-Christian van der Tang

CHRO profiel: Arne-Christian van der Tang
Arne-Christian van der Tang is Chief HR Officer bij TomTom Group. Belangrijke thema's in zijn werk zijn agile en het creëren meer autonomie voor medewerkers.
De carrière Van der Tang begon zijn carrière nadat hij zijn Master Public Administration voltooide aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na zijn studie kwam hij terecht bij Eagle Global Logistics waar hij de functie van Logistics Manager CTS bekleedde.
 
Na zo’n tien jaar diverse functies te hebben bekleed bij Eagle Global Logistics, werd Van der Tang na de overname door CEVA Logistics Senior Director Human Resources. Vervolgens stapte Van der Tang in 2008 over naar TomTom waar hij momenteel werkt als SVP Group Human Resources. 
 
In een interview tegenover CHRO.nl vertelt Van der Tang dat TomTom in een War on talent is verwikkeld. Hoe weet hij talenten te overtuigen om bij TomTom te werken? “Bij TomTom hanteren we de slogan: With TomTom you can achieve more, faster than at any other company”, aldus Van der Tang. Daarnaast werkt het bedrijf op veel vlakken nog als start-up, waardoor het voor talenten interessant wordt. “Ingenieurs willen vaak de wereld veranderen, dat kan bij ons”. 
 
Een ander belangrijk aspect in zijn werk als SVP Group Human Resources bij TomTom is agile werken, waarbij de organisatie veel autonomie teruglegt bij medewerkers en hen laat werken in zelfsturende teams. Belangrijke thema’s voor het HR-team van Van der Tang hierin zijn leiderschap en het werken aan een cultuur van continue feedback, zo geeft Van der Tang aan in een artikel op CHRO.nl. 
 
Interview
 

Vaak heeft elk team zijn eigen purpose, leider en cultuur. Teams streven naar vrijheid en autonomie. Hoe zorgen we ervoor dat zij toch met elkaar verbonden blijven, een gedeelde purpose voelen en beleven? Ga hierover op 2 april met andere CHRO's in gesprek en meld je aan met code WLHR20.

 
 
TomTom 
TomTom is een Nederlandse fabrikant van navigatiesystemen en is het grootste bedrijf van navigatiesystemen in Europa. In totaal werken meer 4.500 medewerkers voor TomTom. De technologiecentra bevinden zich onder meer in Amsterdam, Berlijn, London, Eindhoven en het Poolse Lodz. Stuk voor stuk steden die zich als ‘tech capital’ profileren. TomTom maakt deel uit van de AMX-Index en boekte in 2015 een omzet die een fractie boven de 1 miljard euro lag. 
 
Carrière
 
2019 – heden Member of the Advisory Council, UNLEASH
2018 – heden Member Innovation Board, HRincubator
2015 – heden Member of the Advisory Board – MSc Human Resources Management, University of Groningen
2014 – heden Chief HR Officer, TomTom Group
2009 – 2014 VP Human Resources, TomTom
2008 – 2009 HR Manager, TomTom
2007 – 2008 Senior Director Human Resources EMEA FM, CEVA Logistics
2004 – 2008 Senior Director Human Resources EMEA, Eagle Global Logistics
2001 – 2004 Human Resources Manager Benelux, Eagle Global Logistics
1998 – 2000 Logistics Manager CTS, Eagle Global Logistics
 
Opleiding
1993 – 1994 Public Administration, Erasmus Universiteit Rotterdam 
1989 – 1993 Human Resources, Hogeschool Rotterdam